Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Patrick Lee: Duboko nebo – Anomalija nazvana Pukotinom najbrižnije je čuvana državna tajna. Ali postoji jedna još manje poznata tajna – i mnogo strašnija tajna. Dok se predsjednik Sjedinjenih Američkih Država iz svojeg Ovalnog ureda obraća naciji, prema Bijeloj kući zviždeći juri borbeni projektil. U snažnom bljesku eksplozije šef države stradava, njegova se palača pretvara u ruševinu, a jedini trag koji vodi do ubojica su dvije šifrirane riječi. I sada Travis Chase iz supertajne agencije Tangent na sebe i na svoje suradnike navlači gnjev i svu razornu moć vlade u sjeni. Jer Travis Chase ima mračnu sudbinu čije se ispunjenje nipošto ne smije dopustiti…

Ulrich Emil Duprée: Ho’oponopono – havajski obred opraštanja kao ključ ispunjenog života – Ovaj sažet, ali moćan vodič daje kratak pregled filozofije i prakse drevnog havajskog rituala opraštanja i nudi metode kojima se odmah mogu postići pozitivni učinci u svakodnevnom životu. Istražujući koncept prema kojem smo svi duboko povezani – usprkos našem osjećaju singularnosti i odvojenosti – autor izdvaja četiri načela prakticiranjem kojih možemo postići mir s drugima i sa samim sobom. Ta se načela reflektiraju u ove četiri rečenice: Žao mi je. Molim te, oprosti mi. Volim te. Hvala ti. Uz praktične i kratke vježbe, ova jednostavna metoda u četiri koraka potiče nas da se usredotočimo na sukobe u sebi samima i one u odnosima s drugima te iscijelimo prošlost. Na taj način nezdrave i mučne situacije iz prošlosti pretvaramo u iskustva iz kojih smo mnogo naučili. Završna poglavlja knjige posvećena su pitanjima ljubavi, zdravlja, karijere i našeg odnosa prema prirodi. Ho’oponopono je usredotočen na praksu pa već uz čitanje ove knjige možemo početi rasplitati gordijski čvor u svojem srcu te se pripremati za preoblikovanje svojeg svijeta.

Sara Lundberg: Ptica u meni leti kamo hoće – Što činiti kada se ne može živjeti sukladno očekivanjima okoline? Što znači slijediti svoje snove? Početkom 20. stoljeća u malom selu na sjeveru Švedske rodila se djevojčica po imenu Berta. Više od svega voljela je crtati i potajno je sanjala o tome da postane umjetnica. No u ta vremena nije bilo lako dobiti priliku za školovanje i profesionalni život, osobito za djevojke iz zemljoradničkih obitelji udaljenih od velikih gradskih središta. Svakim danom Berta osjeća sve veću potrebu da slijedi svoj san i naposljetku se pobuni protiv postojećih konvencija. Ovo očaravajuće i dirljivo djelo nadahnuto slikarstvom švedske umjetnice Berte Hansson univerzalna je priča o čežnji, mašti, unutarnjoj snazi i buntovništvu. Dobitnica književne nagrade The August Prize za 2017. godinu, ova knjiga nezaobilazno je štivo za sve koji vole umjetnost i – život.

 

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime