Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Jude Deveraux: Baršunasti pjev – Oboje su prognanici, žrtve oštrih osuda, a spojit će ih zajednička strast! Ljupkoj Alyx Blackett ubili su oca i spalili dom pa je pobjegla u šumu i utočište pronašla u logoru Rainea Montgomeryja, plemića kojeg je kralj proglasio odmetnikom. Tamo skriva svoju ljepotu pretvarajući se da je dječak, a pod krinkom Montgomeryjeva štitonoše, radit će od jutra do mraka da u radu utopi svoju tugu. Ali koliko se dugo takva ljepota može kriti? Koliko će dugo biti slijepe plemićeve oči? Krvna zavada plamti između klanova Montgomeryjevih i Chatworthovih, bijesni mačevi zveče u ime obiteljske časti, no koliko će dugo proći dok ljubav jedne žene sve ne promijeni? Ljubav te žene zapalit će junačku strast, probuditi kraljevsko milosrđe i potaknuti pjesmu u srcu svakoga Engleza. Prelijepa Velvet saga o obitelji Montgomery osvojila je srca milijuna čitatelja diljem svijeta i nastavlja se trećim romanom koji nam otkriva sudbinu Rainea Montgomeryja.

Fran Bailey: Ljekovita moć sobnog bilja – Superbiljke koje uzvraćaju ljubav! Uzgajanje i njega sobnih biljaka odlična je prigoda da se ponovno povežemo s prirodom, pozovemo je u svoj životni prostor i unesemo u njega dašak egzotičnog, lijepog i stvarnog – sve ono što nam je danas potrebnije nego ikada. Briga o biljkama također pomaže smanjiti fiziološki i psihološki stres, biljke nam poboljšavaju raspoloženje, ubrzavaju oporavak kad smo bolesni, a smatra se i da biljke u radnom prostoru povoljno djeluju na učinkovitost i koncentraciju. NASA-ini znanstvenici otkrili su i da neke biljke učinkovito pročišćavaju zrak, ovlažuju suhe prostore s centralnim grijanjem i upijaju hlapljive, često štetne spojeve koji se nalaze u kućnom namještaju, proizvodima za čišćenje i u osvježivačima zraka. U ovom prekrasnom vodiču otkrijte ljekovita svojstva više od 80 biljaka, naučite kako odabrati najbolje biljke za sebe, kako ih njegovati, presađivati i smjestiti u stanu. Ovo je knjiga u kojoj će podjednako uživati i početnici i iskusni znalci. S obzirom na široku dostupnost i velik izbor kućnih biljaka, danas je lakše nego ikada poželjeti im dobrodošlicu u svoj dom.

Jen Green: Čudesno drveće – Od najvišeg lista u krošnji pa do razgranate mreže korijenja duboko dolje u zemlji svaki dio ima važnu ulogu za rast stabla, ali i za cijelu šumu i okoliš u kojem raste. Jeste li znali da se stabla brinu jedno o drugome i da je cijela šuma povezana? Ova knjiga odvest će djecu, ali i odrasle istraživače na fascinantno putovanje – otkrijte kako drveće međusobno komunicira, kako održavaju svoju mrežu, bilježe prošlost i pripremaju se za budućnost osiguravajući si opstanak; upoznajte razne vrste drveća iz svih dijelova svijeta, kao i životinje koje u njima nalaze dom; saznajte kako ljudi zagađenjem i siječom šuma ugrožavaju njihov opstanak. Prekrasno i precizno ilustrirana, puna zanimljivih podataka, ova će vas knjiga povesti na druženje s predivnim i važnim divovima s kojima se možemo sprijateljiti i čuvati ih, kao što oni čuvaju nas. U knjizi ćete pronaći čak i upute kako posaditi vlastito stablo!

 

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime