Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Početkom tjedna iz Narodne knjižnice Vrbovec stižu nove preporuke za čitanje. Guzel Jahina: Volgina djeca Godina je 1916. Priča nas vodi u Gnadenthal, njemačku koloniju na lijevoj obali rijeke Volge u kojoj šulmajster Jacob Ivanovič Bach živi mirnim učiteljskim životom sve dok ne dobije neobičnu ponudu. Nedugo potom u njegov život ulazi Klara Grimm, djevojka zaklonjena paravanom, a susret s njom otvorit će mu vrata ljubavi, ali i teške patnje. Bach će na svojem životnom putu iskusiti ne samo mijene društvenih i političkih pojava, već i gubitke koji će ga obaviti neviđenim strahom. Hoće li se tog straha ikad osloboditi pitanje je koje se provlači kroz cijeli roman posvećen njemačkom Povolžju i njegovoj krvavoj povijesti te između dviju Volginih obala zarobljenom čovjeku neumoljive snage poput rijeke uz koju je živio.

David Joseph Schwartz: Čarolija pozitivnog razmišljanja Milijuni ljudi širom svijeta poboljšali su kvalitetu svojih života zahvaljujući knjizi Čarolija pozitivnog razmišljanja. Dr. David J. Schwartz, jedan od najvećih motivacijskih stručnjaka ikad, pomoći će i vama da budete uspješniji u svom poslu, zarađujete više i, što je najvažnije, budete zadovoljni sobom. Knjiga donosi pomno osmišljen program i mnoštvo prokušanih praktičnih ideja, tehnika i načela koji će vam omogućiti da iskoristite golemu moć pozitivnog načina razmišljanja i ponašanja koji vode do osobnog i poslovnog uspjeha. Otkrit ćete ne samo što vam je činiti, već ćete jasno uvidjeti kako svako pojedino načelo možete primijeniti na stvarne životne situacije i probleme. Ova knjiga poučit će vas kako se donose ispravne odluke i izbjegavaju negativne misli te vas potaknuti da si postavite ambiciozne ciljeve kako biste bili uspješni u svim životnim sferama.

Harriet Evans i Goncalo Viana: Na nebu Kad izmišljaju izume, znanstvenici se često ugledaju u prirodu. Otkrij kako je priroda nadahnula neke velike izume, od prvog aviona braće Wright do vlaka-metka Eijija Nakatsua. Dok slavimo nebeska bića, upoznat ćeš ptice nevjerojatnih sposobnosti, čudesne šišmiše i stabla koja žive poput obitelji. Prouči prirodni svijet i svijet ljudi, od pčelinjeg plesa do kamera za istraživanje dubokog svemira.

(Pripremila Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec)

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime