Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Iz Narodne knjižnice Vrbovec stižu nove preporuke. Ichiro Kishimi i Fumitake Koga:  Imati hrabrosti ne svidjeti se drugima Jedan filozof i jedan pisac udružili su znanje i vještinu kako bi odgovorili na mnoga egzistencijalna pitanja u obliku dijaloga između filozofa i mladića, formi podučavanja poznatoj od Sokratova vremena. Filozofske se ideje oslanjaju na teorije Alfreda Adlera, jednog od trojice velikana psihologije 19. stoljeća. Možemo li živjeti bez potvrde drugih? Možemo li biti sretni bez obzira na okolnosti? Je li tijek našeg života u našim rukama? Određuje li nas prošlost ili tek naša težnja prema ciljevima u budućnosti? Na razumljiv način ova nam knjiga pokazuje zašto se često vrtimo u začaranom krugu svojih negativnih uvjerenja, nesigurnosti i ponašanja zbog kojih ne napredujemo te pokazuje kako ponovno vratiti uzde svojeg života u vlastite ruke.

Lisa Genova: Svaka nota odsvirana Richard je uspješan pijanist koji na svojim koncertima uživa u ovacijama publike diljem svijeta. Njegovi su prsti istančano ugođeni instrumenti koji plešu po glasovirskim tipkama hvatajući svaku notu savršenom preciznošću. Danas Richard ima ALS. Prsti su mu nemoćni, mrtvi, bez mogućnosti da se ikada oporave. Karina je prije tri godine sa zida skinula fotografiju s njihova vjenčanja i zamijenila je zrcalom. Premda krivi Richarda i propali brak za sve što joj se dogodilo, još se uvijek boji vratiti na glazbeni put koji je napustila kao mlada žena. Richardovo se stanje sve više pogoršava. U trenutku kad više ne može živjeti sam, Karina nerado pristaje brinuti se o njemu. Dok Richardovi mišići, glas i disanje polako gasnu, njih se dvoje pokušavaju pomiriti s prošlosti prije nego što postane prekasno. Dirljivo i moćno ispričana, Svaka nota odsvirana priča je o iskupljenju i o potrazi za unutrašnjim mirom u opraštanju drugima.

1000 riječi: engleski-njemački-hrvatski Ilustrirani englesko-njemačko-hrvatski rječnik formom je i sadržajem prilagođen mlađem uzrastu. Većinom obuhvaća opće i jednostavne pojmove, imenice, glagole i pridjeve. Sve riječi popraćene su zabavnim ilustracijama u kojima se pojavljuju simpatični životinjski likovi u prepoznatljivim, svakodnevnim situacijama. Na taj je način učenje olakšano te se pretvara u igru i zabavu!

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime