Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Početkom tjedna iz Narodne knjižnice Vrbovec stižu nove preporuke za čitanje.

G. Riddle: Svijet Atlantide Sjeverni Maroko: doktorica Kate Warner izliječila je svijet od pandemije, ali čovječanstvo se suočava s novom prijetnjom. Počinje potpuno uništenje ljudske civilizacije, no pojavljuje se novi tračak nade – signal potencijalnog saveznika. Opservatorij u Arecibu, Portoriko: Mary Caldwell provela je cijeli život promatrajući zvijezde i tražeći znakove inteligentnog života na drugim svjetovima. Taj je dan napokon stigao, a Mary se našla usred bitke starije od ljudske vrste, s mnogo većim ulozima. Antarktika: nakon izbijanja Pošasti, Dorian Sloane napokon je shvatio da ga Ares iskorištava za svoje tajne planove. Dok se Dorian priprema preuzeti kontrolu nad situacijom, Ares će izazvati još jednu kataklizmu. Katastrofa se širi na sve dijelove svijeta, Ares otkriva istinu o pravoj prijetnji čovječanstvu, a Dorian prihvaća posljednju misiju: mora pronaći i ubiti Davida Valea i Kate Warner. Milosti više nema. Vrijeme istječe, životi su im u opasnosti, a Kate i David naći će se u vrtoglavoj potjeri kroz povijest tajanstvene kulture čije tajne mogu spasiti čovječanstvo u najtežem trenutku. Svijet Atlantide intrigantan je triler o globalnim genetičkim eksperimentima, drevnim zavjerama i tajnama ljudske evolucije. Treći je dio trilogije Misterij porijekla koja je rasprodana u više od milijun primjeraka i prevedena na 18 jezika.

Edward Snowden: Trajni zapisi Edward Snowden, čovjek koji je riskirao sve da razotkrije sustav masovnog nadziranja koji provodi vlada SAD-a, prvi put priča priču svojega života, između ostalog kako je pomogao izgraditi taj sustav i što ga je potaknulo da ga pokuša srušiti. Godine 2013. tada dvadesetdevetogodišnji Edward Snowden šokirao je svijet odmetnuvši se od američke obavještajne zajednice i otkrivši da vlada Sjedinjenih Američkih Država u tajnosti pokušava pronaći način prikupljanja svih telefonskih poziva, SMS-ova i e-mailova. Rezultat bi bio besprimjeran sustav masovnoga nadzora koji može zadirati u živote svih ljudi na svijetu. Šest godina poslije, Snowden prvi put opisuje kako je pomogao u nastanku tog sustava i što ga je potaknulo da ga razotkrije. Od idiličnih predgrađa Washingtona njegova djetinjstva i tajnih zadataka tijekom zaposlenja u CIA-i i NSA-i, Trajni zapisi izvanredna je priča o bistrom mladiću odgojenom na internetu — mladiću koji je postao špijun, zviždač i u progonstvu, savjest interneta. Trajni zapisi važan je dokument o digitalnom dobu predodređen da postane klasikom.

Max Wainewright: Dizajniraj, animiraj i stvaraj uz pomoć računalne grafike Nauči kako dizajnirati, animirati i stvarati pomoću računalne grafike! Otkrij više od 20 nevjerojatnih projekata, od pop-art plakata do rođendanskih čestitki, digitalnih grafita, animacija za igrice, 3D gradova i još mnogo čega. Pronađi nadahnuće u geometrijskoj apstrakciji Pieta Mondriana, djelima Andyja Warhola nastalima postupkom sitotiska te Banksyjevim grafitima. Nauči po čemu se razlikuju rasterska i vektorska grafika, kako uređivati fotografije, stvarati animacije i crtati u 3D grafici.

(Pripremila Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime