Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Stephen King: Isijavanje – Isijavanje je horor-roman legendarnog autora Stephena Kinga, objavljen 1977. godine. U hotel Overlook, izolirano ljetovalište u Stjenjaku u Coloradu, stiže Jack Torrance sa ženom Wendy i petogodišnjim sinom Dannyjem. Tijekom zime radit će u hotelu kao čuvar. Jack je liječeni alkoholičar s povremenim izljevima bijesa. Želio bi biti pisac. Nedavno je izgubio posao učitelja jer je napao učenika, a i sinu Dannyju nehotice je slomio ruku. Jack se nada da će mu izdvojenost i mir hotela pomoći u ponovnome zbližavanju s obitelji. Nada se i miru u kojem će završiti dramu koju već predugo piše. Ni Jack ni Wendy ne znaju da Danny ima telepatske sposobnosti, takozvano »isijavanje«, koje mu omogućuje da čita tuđe misli i »vidi« što će se dogoditi… Nakon što ih zima i snježne oluje odsijeku od svijeta, hotel oživi vlastitim životom. Jedini koji zamjećuje čudne i strašne silnice zgusnute oko Overlooka petogodišnji je Danny Torrance. Hotel bi trebao biti prazan, no tko je onda ona gospođa u sobi 217 i maskirani gosti koji se vozikaju gore-dolje dizalom? I zašto se živice šišane u obliku životinja čine tako živima? U hotelu je prisutna neka zloćudna sila koja počinje isijavati…

Anthony William: Zdrava jetra – U svojoj novoj knjizi Anthony William, poznatiji kao Medicinski medij, otkriva kako rasterećenjem jetre možemo ublažiti ili ukloniti mnoge simptome i stanja na putu prema optimalnom zdravlju. Jetra je jedan od najopterećenijih organa čiji je prvenstveni zadatak da nas štiti i kompenzira sve što bi moglo napasti naše tijelo i razviti se u bolest. Ne radi se samo o raku, cirozi ili hepatitisu – gotovo svaka tegoba, od probavnih smetnji do emocionalnih problema, od visokog krvnog tlaka do smušenosti i nefokusiranosti, promjena na koži do autoimunih i drugih kroničnih stanja, ima svoje izvorište u preopterećenoj jetri. Dobra je vijest da sami možete puno učiniti da pomognete svojoj jetri. Uz suosjećajne uvide, detaljna objašnjenja, savjete, meditacije i slasne recepte te jedinstveni 9-dnevni program, ova je knjiga kamen temeljac vašeg zdravlja.

Jessica Courtney-Tickle: Orkestar priča priču – Labuđe jezero – Ovo je priča o princu, princezi labudici i zlom čarobnjaku. Počinje na šumskoj čistini, negdje daleko, iza sedam mora i sedam gora. Princ Siegfried slavi 21. rođendan, zabavlja se s prijeteljima. Stiže njegova majka, kraljica, i objašnjava da je već vrijeme da nađe ženu i počne se brinuti za kraljevstvo. A on samo razmišlja da ode nekamo daleko. Saznajte kako će se princeza Odetta spasiti od strašne kletve kojom ju je zli čarobnjak zarobio u tijelo labudice. Upoznat ćete Odiliju koja je Odetti slična kao blizanka, i na kraju otkriti kako se Odetta borila protiv zlog čarobnjaka i izborila svoju slobodu. Uzbudljiva priča na svakoj je stranici oživljena predivnim ilustracijama i originalnim glazbenim dionicama. Pritisnite notu i poslušajte, a na kraju knjige potražite sve glazbene ulomke s objašnjenjima i osnovnim glazbenim pojmovima. Upoznajte Petra Iljiča Čajkovskog, učite o glazbenim instrumentima i uživajte u predivnoj glazbi!

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime