Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Amy Meyerson: Nebo puno knjiga – Miranda Brooks odrastala je uz hrpe knjiga u knjižari ekscentričnog ujaka Billyja koji je samo za nju organizirao velike potrage za blagom. Ali na Mirandin dvanaesti rođendan Billy se tajanstveno razilazi s njezinom majkom i potpuno nestaje iz Mirandina života. O njemu više nikad ne čuje ništa. Šesnaest godina poslije, dobiva neočekivanu vijest: Billy je umro i ostavio Mirandi knjižaru „Prosperove knjige“ koja je na rubu bankrota. A ostavio joj je i svoju posljednju kartu za lov na blago. Kad se Miranda vrati u Los Angeles, u knjižari „Prosperove knjige“ – sada kao vlasnica – otkriva niz tragova koje je Billy sakrio među stranice knjiga na policama, u zaključane ladice svojega stana iznad trgovine, u samo ime knjižare. Miranda čvrsto odlučuje spasiti „Prosperove knjige“ i dovršiti Billyjev posljednji lov na blago. Uskoro će biti uvučena u tajnovitu potragu, putovanje u prošlost na kojem upoznaje ljude iz Billyjeva života, ljude koji joj otkrivaju povijest koju joj je majka zatajila i veliku tajnu koja je razorila Mirandinu obitelj. Nebo puno knjiga lirska je priča o obitelji, ljubavi, oprostu i iscjeljujućoj snazi zajedništva. Ovo je ljubavno pismo upućeno knjigama i čitanju te priča o tome kako naša prošlost oblikuje ono što ćemo postati.

dr. sc. Hetty van de Rijt, dr. sc. Frans Plooij, Xaviera Plas Plooij: Čudesni tjedni – Ovaj višestruko nagrađivani svjetski bestseler opisuje kako potaknuti djetetov duševni razvoj te pomoći da se njegovih deset predvidljivih, čudesnih i nemirnih faza te razdoblja nazadovanja koje prolaze sva djeca pretvore u čarobne skokove u razvoju. Razumijevanje pravoga razloga zbog kojega dijete plače i ima teškoća s prehranom i spavanjem jedino je stvarno rješenje potrebno svakome roditelju. Čudesni tjedni otkrivaju što se zbiva u djetetovu umu. Dodatno poglavlje o spavanju opisuje povezanost između spavanja i razvojnih skokova te nudi jedinstven uvid u proces spavanja vašega djeteta.

 

Frank Baum: Otmica Djeda Mraza – Čudovišta iz planina u Nasmješenoj dolini odlučila su oteti Djeda Mraza. Sva djeca svijeta u velikoj su opasnosti da ovog Božića – neće dobiti poklone! Samo ih čudo može spasiti ili možda mala vojska vila i patuljaka i zrno kajanja.

 

 

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime