Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Stephen King: Groblje kućnih ljubimaca – Prihvativši posao na lokalnom sveučilištu, liječnik Louis Creed sa svojom se suprugom Rachel i njihovo dvoje djece iz bučnog i vjetrovitog Chicaga seli u ruralni Maine, američku saveznu državu dobro poznatu kao poprište radnji gotovo svih romana Stephena Kinga. Velika starinska kuća koju odabiru kao svoj novi dom čini se kao idealno mjesto za život, a idilu upotpunjuje velika livada i bogata zelena šuma koja ju okružuje. No u istoj toj šumi skriva se mračna tajna koja će im živote nepovratno promijeniti. Kad, naime, otkriju lokalno groblje kućnih ljubimaca, idilični životi obitelji Creed počnu se raspadati. „Kad me pitaju (a često me to pitaju) za koju od svojih knjiga smatram da najviše zastrašuje, odgovaram brzo i bez razmišljanja: Groblje kućnih ljubimaca. Možda to nije knjiga koja najviše zastrašuje čitatelje, no ono što nas plaši, kao i ono što nas nasmijava, razlikuje se od čovjeka do čovjeka. Sve što znam je da sam Groblje kućnih ljubimaca gurnuo u ladicu, misleći kako sam napokon pretjerao.” Stephen King s dobrim je razlogom jedan od najprodavanijih književnika u povijesti. King zna pisati priče koje vas usišu i ne možete ih prestati čitati. Autor je više od pedeset knjiga, redom bestelera, a po mnogim njegovim romanima i novelama snimljeni su slavni filmovi.

William H. McRaven: Pospremi svoj krevet – „Želiš li mijenjati svijet, najprije pospremi svoj krevet“. Admiral William H. McRaven održao je 17. svibnja 2014. godine govor diplomantima Sveučilišta u Teksasu. Nadahnut motom njihova sveučilišta, Što započne ovdje, promijenit će svijet, prenio im je deset načela koja je usvojio tijekom obuke za mornaričkog specijalca i koja su mu pomogla da prevlada poteškoće, ne samo u obuci i bogatoj mornaričkoj karijeri, već i u osobnom životu, tvrdeći da pomoću tih osnovnih lekcija svatko može promijeniti sebe, ali i svijet. Na temelju deset načela koja je izložio u govoru, McRaven je napisao knjigu koja sadrži priče iz njegova života, kao i iz života ljudi koje je susretao služeći u Ratnoj mornarici SAD-a. U njoj opisuje kako se s nevoljama suočavao časno, a teške odluke donosio čvrsto, suosjećajno i hrabro. Pospremi svoj krevet motivacijska je knjiga koja nudi jednostavnu i univerzalnu mudrost, praktične savjete i riječi ohrabrenja koje će čitatelje nadahnuti da budu optimistični i daju još više od sebe, čak i u najtežim životnim trenucima. Ovu knjigu, u kojoj su sažete važne životne lekcije, trebao bi pročitati svaki vođa.

Životinje iz prošlosti – interaktivna 3D knjiga – Voliš li knjige, ali i tehnologiju? Ovo je savršena knjiga za tebe! Ljude je oduvijek zanimalo kako je nastala Zemlja i kako su se razvile biljke i životinje. Nastali su mnogobrojni mitovi i legende, a smišljene su i mnoge teorije. Danas znamo da je Zemlja nastala prije 4,6 milijardi godina kad se formirala čvrsta Zemljina kora. Biljke i životinje iz prošlosti bile su sasvim različite od današnjih. Otkriveno je da se ostaci mrtvih organizama pod određenim uvjetima mogu fosilizirati što omogućuje usporedbu građe organizama koji su živjeli prije mnogo milijuna godina s vrstama koje žive danas. Pridružite nam se i upoznajte čudesne izumrle životinje, od trilobita do dinosaura, koje su živjele tijekom geoloških razdoblja u dalekoj prošlosti te neke od sasvim neobičnih životinja koje žive i dandanas! Edukativna izdanja iz serije interaktivnih 3D knjiga savršen su spoj tiskane knjige i dodatnih digitalnih sadržaja. Omogućuju čitanje o zanimljivim temama s područja tehnologije, znanosti, povijesti i arhitekture, a skeniranje kodova otvara mogućnost istraživanja i otkrivanja virtualnih prizora i svjetova.

 

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime