Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Iz Narodne knjižnice Vrbovec stižu nove preporuke za čitanje. Lars Kepler: Lovac na zečeve šesti u nizu iz serijala o inspektoru Jooni Linni, punokrvni je triler s uistinu neočekivanim obratom. Bračni par Ahndoril, koji se skriva iza pseudonima Lars Kepler, ovim je romanom dokazao da nastavci mogu biti sve uzbudljiviji i nepredvidljiviji. Kad eskort-dama Sofia Stefansson stigne klijentu koji je spreman platiti pet puta više od uobičajene tarife, muči ju loš predosjećaj. Svejedno ostane, no sado-mazo seansa u bogatoj stockholmskoj četvrti krene po zlu, a Sofia postaje neželjeni svjedok ubojstva ministra vanjskih poslova. Ubojičino ponašanje prkosi svakoj logici, a policija je uvjerena da je riječ o terorističkoj prijetnji. Jedina osoba koja bi mogla spriječiti smrtonosni niz, bivši policijski inspektor Joona Linna, služi višegodišnju zatvorsku kaznu. Na premijerovu intervenciju pruža mu se prilika da zaradi ranije puštanje na slobodu, no ubilački pohod nastavlja se s nesmiljenom žestinom.

Susan Greenfield: Promjene uma: kako digitalne tehnologije utječu na naš mozak Današnji digitalni svijet nudi nevjerojatne mogućnosti za rad i igru. No po kojoj cijeni?
Vodeća neuroznanstvenica Susan Greenfield istražuje utjecaj kibernetičke tehnologije na ljudski mozak. Tvrdi da ulazimo u novo razdoblje promjena uma u kojemu se naš mozak prilagođuje novim okolnostima. Stoga je izazov zajamčiti budućnost u kojoj digitalne tehnologije neće naštetiti mozgu, nego će potaknuti razvoj njegova potencijala.
Glavni cilj Promjena uma jest istražiti različite načine na koje digitalne tehnologije mogu utjecati ne samo na način razmišljanja i druge kognitivne vještine već i na način života, kulturu i osobne težnje. Stoga, osim pregleda stručno recenzirane znanstvene literature, u knjizi ćete pronaći i razmišljanja o različitim proizvodima i uslugama koji bi nam mogli otkriti nastajanje nove vrste mentalnog sklopa, kao i komentare i izvješća iz medija koji su zrcalo društva u kojemu živimo.

Liz Pichon: Tom Gates: svjetski dan knjige najbolji u povijesti (dosad) Posebno izdanje omiljenog serijala o Tomu Gatesu napisano je i objavljeno u povodu Svjetskog dana knjige kako bi se sve građane bez obzira na dob potaknulo da više čitaju i otkrivaju radost koju pružaju knjige. Svojim prepoznatljivim humorom i zabavnim crtkarijama Tom opisuje zgode i nezgode proslave tjedna knjige koji se održava u njegovoj školi: pripreme kostima za povorku knjiga i veliku razmjenu knjiga. Ovaj komplet sadrži i poklon materijal na 24 stranice s idejama kako proslaviti Svjetski dan knjige. U njemu se nalaze razne aktivnosti za poticanje čitanja i kreativnosti, ali i posebno iznenađenje. Skeniranjem kodova pametnim telefonom ili tabletom otkriti ćete glazbu, fotogalerije i videozapise.

( Pripremila Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime