Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Laetitia Colombani: PletenicaTri žene, tri života, tri kontinenta. Jednaka žeđ za slobodom. Tri žene koje nemaju ništa zajedničko, ali su ipak obilježene rijetkim izrazom hrabrosti – poput triju pramenova u pletenici. Indija. Smita pripada kasti Nedodirljivih. Jedina joj je želja izbaviti svoju kćer iz siromaštva i omogućiti joj školovanje. Sicilija. Giulia radi u očevoj radionici na obradi kose. Kada otac doživi nesreću, ona otkriva da je obiteljski posao na rubu propasti. Kanada. Sarah je ugledna odvjetnica, majka troje djece. U trenutku kad je promaknuta na čelo odvjetničke tvrtke, saznaje da je teško bolesna. Povezane, a da to i ne znaju, onim duboko intimnim u ljudskom biću, ove tri žene odlučuju ne pokleknuti pred sudbinom koja ih je snašla, već se upustiti u borbu. Njihove duboko ljudske priče pletu tako pletenicu nade i odlučnosti.

Elli H. Radinger: Mudrost vukova – U ovoj nezaboravnoj knjizi stručnjakinja za vukove i prirodoslovka Elli H. Radinger koristi dvadesetpetogodišnje iskustvo rada s ovim životinjama kako bi nam ispričala izvanredne priče o vukovima s kojima se susrela. Vukovi su puno više nalik ljudima nego što smo ikada slutili. U stvari, mogu nas naučiti kako biti bolji ljudi. Oni se igraju, vole, brinu za druge, pokazuju suosjećanje, umiru od slomljena srca, čeznu za domom, surađuju i beskrajno su strpljivi, a njihovi vođe znaju kada poslušati sljedbenike. Prirodoslovka Elli H. Radinger vodi nas na putovanje u srce vučjeg čopora otkrivajući nam koliko su organizirani i što nas mogu naučiti o obitelji, preživljavanju, vodstvu, predanosti te kako uživati u onome što nam život pruža. Nijedna druga knjiga neće vas toliko približiti istini o vukovima – i nama samima.

Kate Pankhurst: Fantastično sjajne žene koje su ušle u povijestOva knjiga slavi izuzetne žene diljem svijeta čije su životne priče ušle u povijest. Odleti u svemir s kozmonautkinjom Valentinom Tereškovom, postani moćna egipatska faraonka uz priču o snažnoj Hatšepsut, priključi se Mary Wollstonecraft u borbi za prava žena ili piši poput Mary Shelley bez čijeg Frankensteina povijest književnosti ne bi bila ista. Prekrasne ilustracije i zanimljiv tekst talentirane autorice Kate Pankhurst savršen su dodatak pričama o sjajnim ženama koje su ostavile trag u povijesti čovječanstva. A kako ćeš ti ispisati povijest?

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime