Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Aline Apostolska: Crni otok Marka Pola – Arheologinja Joséphine Watson-Finn odmara se na Korčuli, otoku na kojem se rodio Marco Polo. No ubrzo otkriva da jadranska idila nije tako osunčana kao što se u prvi čas čini: kad dozna za podzemni prolaz koji povezuje rodnu kuću Marca Pola s obližnjom crkvom, nađe se usred zavjere povezane s okultnim skupinama, tajnim bratstvima, nerazumljivim proročanstvima i stravičnim zločinima. Kad se uza sve to bude morala suočiti i s demonima vlastite prošlosti, postaje upitno hoće li uopće preživjeti, a kamoli otkriti zastrašujuću istinu koju skriva crni otok Marca Pola.

 

Svijet na crtama vremena – Istražite 13 milijardi godina od Velikog praska do digitalnog doba kroz prekrasno ilustrirane vremenske crte – od dinosaura i Vikinga do povijesti robotike i špijuniranja, upoznajte povijest kroz raskošnu zbirku vremenskih crta. Knjiga je podijeljena u poglavlja koja jasno razgraničavaju različite faze ljudskog razvoja: prapovijest u kojoj ljudi nije bilo, drevni svijet u kojem su počele nastajati civilizacije, srednji vijek, „doba istraživanja“, „doba revolucija“ i, naposljetku, moderni svijet. Raspoređujući teme na taj način, čitatelj stječe pravi dojam o napretku čovječanstva. Na više od 120 vremenskih crta skupljeno je opće znanje o povijesti – ali s mnogo zabavnih pojedinosti koje će vas iznenaditi, primjerice tko je bio najkrvožedniji pirat svih vremena i koji je zločin prvi otkriven pomoću otisaka prstiju! Svijet na crtama vremena svojim inovativnim pristupom postavlja novi standard knjiga o povijesti.

Lucy Strange: Tajna Slavujeve šume – Roman Tajna slavujeve šume predivna je i zamršena priča o prijateljstvu, bajkama i obiteljskim tajnama. Godina je 1919. Mama je bolesna. Otac radi u inozemstvu. Dadilja Jane previše je zaposlena da pazi na Henriettu i na stvari koje vidi – ili misli da ih vidi – u sjenama njihova nova doma, Kuće nade. Posve sama (jedino su joj društvo priče), Henrietta otkriva da je Kuća nade puna neobičnih tajni: zaboravljeni tavan, sablasna bića, neobjašnjivi bljeskovi koji trepere u drveću iza vrta. Jedne noći odluči poći u mrak Slavujeve šume. Ondje će otkriti nešto što će joj preokrenuti cijeli svijet…

 

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime