Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Početkom tjedna donosimo nove preporuke iz Narodne knjižnice Vrbovec. Lorenzo Amurri: Apneja Lorenzo Amurri ima dvadeset šest godina i živi u Rimu s djevojkom Johannom. Glazbenik je, svira gitaru u rock bendu i živi punim plućima. Tog mu se jutra nikako nije dalo ustati iz toplog kreveta da bi otišao na skijanje s prijateljima. Ipak je ustao. I to je bio posljednji put da je stao na vlastite noge. Od pada na skijalištu potpuno mu je uništena kralješnica i izgubio je osjet od struka naniže. Nakon borbe za život i mjeseci rehabilitacije u švicarskoj klinici vraća se u obiteljski dom i započinje ono što liječnici groteskno nazivaju „normalnim životom“. Nakon što su mu se svi snovi rasplinuli u trenutku snježne bjeline, piše svoju istinu o tome kako živjeti i preživjeti u zatvoru vlastita tijela. Ovo je istinita priča lišena patetike i tabua, priča o paklu ovisnosti o drugim ljudima, priča u kojoj je bez zadrške ogoljena seksualna i fiziološka intima o kojoj se rijetko govori, a gotovo nikada ne piše.

Daniel L. Siegel: Živjeti svjesno Ova revolucionarna nova knjiga najprodavanijeg autora New York Timesa dr. Daniela J. Siegela upoznaje čitatelje s njegovom pionirskom, znanstveno utemeljenom vježbom meditacije. Knjiga Živjeti svjesno pruža praktične upute za svladavanje kotača svijesti, alata koji mijenja život i unosi više pozornosti, prisutnosti i mira u svakodnevni život. Detaljno proučava znanost u podlozi učinkovitosti meditacije i uči čitatelja kako iskoristiti snagu načela: „Gdje se javlja pozornost, bukti i plamen neurona, a neuronska veza raste.“ Siegel otkriva kako vam razvijanje vježbe kotača svijesti za usmjeravanje pozornosti, otvorenu svijest i stvaranje dobre namjere može doslovno pomoći da razvijete zdraviji mozak i smanjite strah, tjeskobu i stres u vlastitom životu.

San o letenju – interaktivna 3D knjiga Edukativna izdanja iz serije interaktivnih 3D knjiga spoj su tiskane knjige i dodatnih digitalnih sadržaja. Omogućuju čitanje o zanimljivim temama s područja tehnologije, znanosti, povijesti i arhitekture, a skeniranje kodova otvara mogućnost istraživanja i otkrivanja virtualnih prizora i svjetova. Uronite u čudesnu povijest zrakoplovstva i saznajte kako lete avioni. Pilotirajte zračnim brodovima, jedrilicama, cepelinima, suvremenim putničkim zrakoplovima i helikopterima te otputujte čak u svemir! Ideja o osvajanju zračnog prostora ljude je fascinirala od davnina. Dosadašnjim postignućima prethodila su stoljeća opažanja, istraživanja i izvođenja pokusa od kojih su neki završili uspješno, a neki neuspješno. Od balona s toplim zrakom, koji su prvi poletjeli u nebo, preko suvremenih zrakoplova do Space shuttlea, ljudi su nakon mnogih propalih pokušaja konačno postigli cilj. Premda je put bio dugačak i težak, čovječanstvo nije odustajalo od sna o letenju. Danas je letenje postalo nerazdvojiv dio ekonomskog i društvenog života.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime