Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Iz Narodne knjižnice Vrbovec stižu nove preporuke za čitanje. Christine Leunens: Nebo u kavezu Ova izvanredna priča ispričana je s Johannesova gledišta. 1940-ih gorljivi pripadnik Hitlerove mladeži otkriva kako njegovi roditelji iza lažnog zida u njihovoj velikoj kući u Beču skrivaju mladu Židovku Elsu. Njegova prvotna sablazan pretvara se u znatiželju, zatim u ljubav i opsesiju. Nakon nestanka roditelja, jedino on zna da je Elsa u kući, jedino je on odgovoran za njezin život. Johannes je ujedno i manipulator i žrtva manipulacije. Užasava se kraja rata: boji se da će ostati bez Else, da će nestati njihova veza koja oscilira između strasti, opsesije, ovisnosti i ravnodušnosti, ljubavi i mržnje.

Mark Langthorne, Matt Richards: Freddie Mercury – život, smrt i nasljeđe Knjiga Freddie Mercury – život, smrt i nasljeđe hrvatski je prijevod nove biografije pjevača grupe Queen, jednog od najvećih, najtalentiranijih i najomiljenijih glazbenika svih vremena.
Freddie Mercury je dva desetljeća bio frontman grupe Queen, napisao je neke od njihovih najvećih hitova poput Bohemian Rhapsody, Killer Queen, Don’t Stop Me Now, a kada je preminuo 1991., u dobi od samo 45 godina, svijet je ostao u šoku saznavši da je bolovao od AIDS-a. Autori Mark Langthorne i Matt Richards na 470 stranica vješto isprepliću dvije priče, jednu o životu Freddieja Mercuryja i drugu o povijesti AIDS-a. Mercuryjevo stremljenje ka glazbenim vrhuncima s grupom Queen, njegovo odrastanje i odgoj te beskonačno traganje za ljubavlju suočavaju s AIDS-om, strašnom bolešću koja je 1980-ih pomela svijet, dok je medicina – unatoč nedovoljnim financijskim sredstvima, društvenoj neupućenosti i homofobiji – tražila načine kako je obuzdati.

Frank Baum: Ozma od Oza Dorothy iz Čarobnjaka iz Oza se vratila! U novoj avanturi Dorothy sreće Ozmu, novu vladaricu Oza, princezu Langwidere sa 30 glava, Tiktoka, koku Kljunoslavu, strašnog kralja Noma, a naravno tu su i svi njezini stari prijatelji u neponovljivoj i ludoj avanturi spašavanja kraljice zemlje Ev i njezino desetoro djece. Ovo je treći dio serijala o zemlji Oz (Čarobnjak iz Oza, Čudesna zemlja Oz, Ozma od Oza), originalno objavljen 1907. godine.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime