Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Početkom tjedna iz Narodne knjižnice Vrbovec stižu nove preporuke za čitanje. Isabel Allende: Japanski ljubavnik 1939. je godina. Nad Poljskom se nadvija sjena nacizma i mladu Almu Belasco roditelji šalju na sigurno, u tetinu raskošnu palaču u San Franciscu. Dok ostatak svijeta nezaustavljivo srlja u rat, Alma upoznaje Ichimeija Fukudu, mirnog i povučenog sina obiteljskog vrtlara Japanca. Među njima se, daleko od tuđih očiju, rađa ljubavna veza. Nakon japanskog napada na Pearl Harbor, sudbina okrutno razdvaja dvoje mladih. Poput tisuća američkih Japanaca, Ichimei će s obitelji završiti u logoru pod upravom američke vlade. Alma i Ichimei sretat će se cijeli život, svaki put u drukčijim okolnostima, ali svoju će ljubav skrivati do samog kraja.

Tina Turner: Moja ljubavna priča Tina Turner, neprikosnovena kraljica rock’n’rolla i živuća legenda, iskreno progovara o svojoj bogatoj karijeri i turbulentnom privatnom životu u ovoj fascinantnoj autobiografiji. Od ranog djetinjstva u Nutbushu u Tenneseeju pa do veličanstvenog uspjeha od osamdesetih nadalje, Tina bez zadrške preispituje svoju intimnu prošlost – sve poraze i pobjede i sve ono što se događalo između. Dijeli s nama svoja sjećanja na dane kad je nastupala s najvećim imenima glazbene industrije – Mickom Jaggerom, Keithom Richardsom, Davidom Bowiejem i Beyoncé – i priča nam o neočekivanom susretu s ljubavi svojeg života 1986. i vjenčanju s njim 27 godina poslije. Kao što Tina kaže: „Katkad najveća sreća dolazi onda kad smo je spremni cijeniti.“ Suočena s brojnim zdravstvenim problemima i obiteljskim tragedijama posljednjih godina, Tina pripovijeda o svojem nesvakidašnjem životnom putovanju, pronalazeći ljepotu i smisao čak i u najmračnijim trenucima.

Orianne Lallemand, Éléonore Thuillier: Vuk koji je tražio ljubav Bio jednom jedan veliki crni vuk, prilično zgodan, prilično simpatičan, no dragu nije imao. Jednoga dana odlučio ju je potražiti. Ali kako da zna da je to vučica njegova života? Lako! Kad je ugleda, koljena će mu klecati, mozak će mu se pretvoriti u pekmez, a srce će mu jako tući.

(Pripremila Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec).

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime