Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

I ovoga tjedna preporučamo tri nove knjige iz Narodne knjižnice Vrbovec. U kategoriji publicistike, u svojoj novoj knjizi “Ima li života prije smrti?” zagrebački psihijatar Robert Torre iskustvo prvog lica sudi život iz samog života. Pokazuje što se iz ovog sada – i – ovdje života, bez ikakvih izvanjskih pretpostavki, može reći o ovom sada – i – ovdje životu. Iako psihijatar i psihoterapeut, ovdje istupa kao svojevrsni stručnjak za ljudsko iskustvo, jer utemeljenju počela razborito vođenog života psihoterapija naprosto nije dorasla, nego samo egzistencijalistička filozofija. Utoliko je ovo nesvakidašnja knjiga samopomoći, s jasno izloženim odgovorima na pitanja što je život i kako ga živjeti.

Bivši američki predsjednik Bill Clinton i trenutačno najprodavaniji američki pisac kriminalističkih romana James Patterson udružili su svoje snage objavivši uzbudljiv i napet politički triler „Predsjednik je nestao“. Ovaj roman, koji su neki kritičari i pisci već proglasili političkim trilerom desetljeća, jedinstven je već i po samoj činjenici je jedan od autora inspiraciju crpio iz svoga osobnoga predsjedničkog iskustva, života u Bijeloj kući i načina na koji vrh američke vlasti funkcionira iznutra. Njegov protagonist, predsjednik Jonathan Lincoln Duncan, već na samom početku suočen je s ozbiljnom mogućnošću opoziva u Kongresu zbog sumnje da je potajno pregovarao s jednim od najopasnijih i najtraženijih kibernetičkih terorista, Sulimanom Cindorukom, vođom zloglasne skupine Sinovi džihada.

Među knjigama za djecu izdvajamo naslov Marcus Pfister: Riba duginih boja i mali stranac u nevolji. U svojoj novoj pustolovini riba duginih boja zvana Srebrica našla se pred teškom odlukom. Jednoga dana do nje i njezinih prijatelja doplivala je nepoznata riba. Srebrici je žao tog malog izgubljenog stranca jer ga njezini prijatelji sa svjetlucavim ljuskicama ne žele prihvatiti u svoju družinu, a ona im ne želi proturječiti i njih izgubiti. Kad se odjednom pojavi opasna riba-grabežljivica i svi se od nje sklone osim malog došljaka, Srebrica kreće u pomoć.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime