Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Početkom tjedna iz Narodne knjižnice Vrbovec stižu nove preporuke za čitanje. Prvi naslov je George R. R. Martin: Vatra i krv. Znamo kako je završilo, no kako je počelo?
Zapadnim Zemljama vladaju zmajevi. Vatra i gnjev caruju na svakome koraku.
Imate li hrabrosti zakoračiti u taj svijet? Vatra i krv povijest je kraljeva Targaryena, od Aegona Osvajača do Aegona III., a radnja se zbiva tristo godina prije događaja opisanih u serijalu Pjesma Leda i Vatre.  Jedina loza gospodara zmajeva, kuća Targaryen, koja je preživjela Propast Valyrije, nastanila se na Zmajkamenu. Vatra i krv prikazuje nam njihov uspon, od legendarnog Aegona Osvajača, tvorca Željeznog prijestolja, preko naraštaja Targaryena koji su se borili da zadrže to sjedište, sve do građanskog rata koji je zamalo zauvijek razorio njihovu dinastiju.
Na popisu se našao i svjetski bestseler Héctor García (Kirai), Francesc Miralles: Ikigai u praksi. Nakon otkrivanja ključeva motivacije i dugovječnosti u svojoj hit-knjizi Ikigai – japanska tajna dugog i sretnog života Héctor García (Kirai) i Francesc Miralles vraćaju se japanskoj tisućljetnoj kulturi kroz Ikigai u praksi, praktičnu knjigu koja nam pomaže pronaći životnu svrhu i smisao. Ikigai na japanskom znači “razlog za postojanje” ili “strast našeg života”, ali kako ga možemo pronaći? Ako smo već pronašli naš ikigai, kako ga možemo osnažiti da inspirira sve aspekte našeg postojanja? Da bi se to postiglo, ova knjiga predlaže 35 postaja, uz praktične vježbe, koje nam omogućavaju otkriti, potencirati i provesti u djelo svoju životnu svrhu.

Za najmlađe čitatelje tu je 1001 gusarska tražilica. Haj-hou, maleni gusari! Raširite jedra, zgrabite zlatne kompase i namjestite kurs jer gusarski brod kreće u pustolovinu! Kapetan Brko i njegova posada traže gusarsko blago i trebaju pomoć stručnjaka! Usput ćete pronaći više od 1000 gusarskih predmeta i odlično se zabaviti!

 

(Pripremila Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime