Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Christine Mangan: TangerkaTangerka, napeti psihološki triler, savršeno je štivo za obožavatelje Daphne du Maurier i Patricije Highsmith. Radnja je smještena u Maroko pedesetih godina 20. stoljeća. Lucy Mason posljednja je osoba koju Alice Shipley očekuje vidjeti nakon što sa svojim suprugom stigne u Tanger. Nakon užasne nesreće u Benningtonu, dvije prijateljice – nekoć nerazdvojne cimerice – nisu razgovarale više od godine dana. No Lucy je ondje i pokušava se pomiriti. Možda bi Alice trebala biti sretna. Još uvijek se nije privikla na život u Maroku, plašeći se lutanja kroz vrevu Tangera po nesnošljivim vrućinama. Lucy, oduvijek neustrašiva i neovisna, pomaže Alice da se izvuče iz stana i upozna grad. No Alice ubrzo počinju obuzimati poznati osjećaji – ima dojam da je Lucy kontrolira i guši na svakom koraku. Tada Alicein suprug John nestaje, a Alice počinje sumnjati u sve oko sebe: u svoj odnos sa zagonetnom prijateljicom, odluku da uopće dođe u Tanger te u vlastito stanje uma.

 

Mladen Klemenčić: Između Alpa i JadranaMladen Klemenčić, geograf, leksikograf, urednik, autor niza knjiga i brojnih znanstveno-stručnih radova iz područja političke geografije i geopolitike, objavljuje i putopise. Dok je u svojim prethodno objavljenim putopisima pod naslovom Granice bez granica opisivao putovanja u udaljenije zemlje, putopisi sakupljeni u ovoj knjizi obuhvaćaju putovanja po Hrvatskoj i njoj susjednim ili bliskim zemljama. U većini tekstova opisana su obiteljska putovanja, a sporadično su uključene i obiteljske uspomene.

 

 

Jasminka Petrović: Matija i moreMatija i more priča je o dječaku koji voli ljeto i more. Kad hrani ribice u akvariju, zamišlja kako pliva s dupinima. Kad se vozi tramvajem, zamišlja da se ljuljuška u čamcu. Od snijega ne pravi snjegovića, već velikog kita. Čak i kad spava, sanja more. Zaspavši u automobilu, nije ni shvatio da je stigao na more!

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime