Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Sarah Morgan: Ljeto je krivo za sve – Šefica kuhinje, vatrena Francuskinja Élise Philippe, uistinu ima loš dan. Ne samo da su joj se srušili svi veliki planovi za otvaranje bistroa, već se u grad vratio i Sean O’Neil koji izgleda privlačnije nego ikad. Sjećanja na strastvenu noć prošloga ljeta ne izlaze Élise iz glave, ali ona itekako dobro zna da će Sean prije ili kasnije otići…opet. Što, uostalom, nije ni važno – nakon katastrofalnog svršetka svoje prve ozbiljne ljubavne veze, čvrsto je odlučila da ljubav na duge staze nije za nju. U normalnim okolnostima, ništa na svijetu ambicioznog kirurga ne bi ponovno odvelo u onu planinsku pustoš. No zbog hitnog slučaja, Sean O’Neil pristaje nakratko se vratiti i uhvatiti se u koštac s duhovima prošlosti. Ondje ga dočekuje mnoštvo sjećanja… i Élise. Njezine su usne još uvijek meke i slasne poput kolačića madlena. Ali to ne znači da će se ponoviti ono što se među njima zbilo prošloga ljeta. Jedno, naime, Sean želi izbjeći pod svaku cijenu – dati se uhvatiti u mrežu i otupjeti u onoj divljini koju je nekoć zvao domom. Pa čak niti ako su Éliseini poljupci još uvijek čarobno neodoljivi poput Crème Brûléea?

Esther Hicks, Jerry Hicks: Tražite i dano vam jeKnjiga Tražite i dano vam je Esther i Jerryja Hicksa, prvi put objavljena 2004. godine, postala je uspješnica samo nekoliko tjedana po objavljivanju. Brojni vodeći duhovni učitelji te učitelji osobnog razvoja hvale je kao jednu od najvažnijih knjiga našeg vremena. Primjena 22 moćna procesa opisana u ovoj knjizi pomoći će vam ostvariti promjenu. Pred vašim će očima nastati posve nov svijet. Ova knjiga, koja predstavlja učenja nefizičkog entiteta Abrahama, pomoći će vam naučiti ostvarivati vlastite želje kako biste živjeli radosnim i ispunjenim životom kakav zaslužujete. Čitajući ovu knjigu, shvatit ćete kako univerzalni zakoni utječu na vaše odnose, zdravlje, financije, karijeru i ostalo te ćete otkriti moćne procese koji će vam pomoći teći s pozitivnim tijekom života.

 

Celić, Salamon, Mezak: Plastično more – Plastično more priča je za djecu od šest do devet ili više godina ekološke tematike. Govori o onečišćenosti mora i oceana te posljedicama koje ona izaziva.
Pojava ovog planetarnog problema prikazana je očima, osjećajima i mislima glavnih likova: Kornjače, Galeba i Srdele. Osnovni je motiv plastika i neodgovorno ljudsko ponašanje, na što se nadovezuju ugroženost života morskih bića, bijeg od opasnosti i nesigurnosti, putovanje u ljepši i zdraviji svijet, neispunjena očekivanja, vjerojatni povratak u vlastiti dom. Slikom otoka plastike usred oceana autorice potiču mladog čitatelja na razmišljanje o svijetu u kojem živi.

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime