Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Kresley Cole: Cijena užitka – Poznat po hrabrosti i poštenju, kapetan Grant Sutherland putuje prema Oceaniji kako bi pronašao Victoriju Dearbourne, Engleskinju izgubljenu na moru prije deset godina. Njezinom je starom i bolesnom djedu dao riječ da će je – kao džentlmen – pronaći i zaštititi. Ali jedan pogled na odraslu Victoriju bio je dovoljan da se Grant više nikada od nje ne poželi odvojiti. Tori uživa u slobodi, neukroćenoj snazi i spontanosti koje cijeni više od sputavajućih pravila, poglavito kada joj u pomoć, koju nije tražila, dolazi uznositi, hladni britanski kapetan. No dok je Grant pokušava uvjeriti da napusti otok, ona počinje u njemu vidjeti čovjeka koji žudi za još nečim. Čovjeka koji je želi, ali neće uzeti ono što mu nudi. Grant se bori sam sa sobom kako bi preuzeo kontrolu nad strašću koja u njemu divlja, ali to mu ne polazi za rukom. Tori mora odlučiti što želi više – nesputanost slobode ili jedinog čovjeka koji bi mogao ukrotiti njezino divlje srce.

Charles Casillo: Javni i tajni život Marilyn Monroe – Bila je najslavnija žena svijeta. Milijuni ljudi dali bi sve da dobiju njezin telefonski broj, da s njom ručaju, razgovaraju, poljube ju. Unatoč tome, osjećala se usamljenom. Nikad nije doznala tko joj je bio otac, a njezina će joj majka – zbog svoje mentalne bolesti – od prvih godina života bila zagonetan i uznemirujući lik. Živjela je po udomiteljskim obiteljima, udala se sa samo 16 godina, samo da izađe iz sirotišta. Imala je brojne ljubavnike, nekoliko muževa, a unatoč ljubavi milijuna, osjećala se izdanom i samom. Marilynin osjetljivi mentalni ustroj – silna usamljenost, strah od starenja i gubitka ljepote, moći i ljubavi – učinio ju je krhkom i potrebitom. Danas znamo da je prekrasna Marilyn bila iznimna žena i stoga ju ne možemo zaboraviti. Njezin neopisivo zanosan sjaj još je uvijek prisutan među nama i želimo ga zauvijek sačuvati.

 

Malcolm Croft: Putovanje svijetom – U knjizi su opisane sve zemlje priznate od strane UN-a, a osim osnovnih podataka o broju stanovnika, površini, životnom vijeku, sadrži i mnoštvo zabavnih zanimljivosti, pregled narodnih običaja i znamenitosti i slično. Također, u knjizi možete pronaći i mnoštvo bizarnih, zabavnih i zanimljivih činjenica vezanih uz razne zemlje, narode i događaje.

 

 

 

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime