Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

I ovoga tjedna donosimo izbor iz novih naslova u Narodnoj knjižnici Vrbovec. Roman Spletkarica još jedno je remek djelo iz opusa slavne engleske spisateljice Jane Austen. Za ovaj majstorski napisan, duhovit i provokativan roman pretpostavlja se da je nastao 1794., ali ga Austen nikada nije predala izdavaču, a objavio ga je njezin nećak nakon njezine smrti 1871. Lijepa udovica Lady Susan Vernon traži priliku za novi unosni brak i istodobno tjera svoju kćer u brak s muškarcem kojeg prezire. Nizom vještih manevara popunjava svoj kalendar pozivnicama u podulje posjete kod rođaka i znanaca koji ništa ne slute, a sve u svrhu ostvarenja svog podmuklog plana.

Za stanovnike Skandinavije kažu da su najsretniji ljudi na svijetu, upravo iz Švedske dolazi nova knjiga o sretnijem životu Linnea Dunne: Lagom – švedsko umijeće uravnotežena života. Riječ je o načinu života u čijem se središtu nalazi ideja o pravoj mjeri, savršenoj sredini između onoga što nam je premalo i onoga što nam je previše. Lagom nam govori da se trebamo posvetiti sami sebi, pronaći ravnotežu u svakom aspektu života te rasplamsati unutarnje zadovoljstvo kad je ravnoteža postignuta. Ovom filozofijom postižemo mir i zadovoljstvo, iz života izbacujemo sve suvišno i usredotočujemo se na potrebno i bitno.

Medvjedići upoznaju Hrvatsku nova je knjiga za djecu na policama vrbovečke knjižnice. Medvjedići Goranka i Goran, s majkom medvjedicom Gorom rođeni su i žive na području Gorskog kotara. Nakon što su upoznali Gorski kotar, krenuli su na put u želji da bolje upoznaju Hrvatsku. Odlučili su se na put prema Plitvičkim jezerima, gdje žive njihovi rođaci. Otkrijte koja su sve mjesta upoznali na svom putu i što su sve doživjeli.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime