Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Elizabeth Macneal: Tvornica lutaka –Tvornica lutaka Elizabeth Macneal očaravajuća je priča o mladoj ženi koja želi postati umjetnica i o muškarcu čija opsesija može zauvijek uništiti njezin svijet. London, 1850. Kristalna palača upravo se gradi i u Hyde Parku, u masi koja promatra spektakularnu gradnju, susreće se dvoje ljudi. Iris, koja želi postati slikarica, i Silas, kolekcionar opčinjen čudnim stvarima i ljepotom. Kad prerafaelitski slikar Louis Frost ponudi Iris da mu pozira kao model, ona pristane pod uvjetom da uz to dobije poduku iz slikanja. Njezin svijet naglo se širi i u njega ulaze umjetnost i ljubav. No, Silas od onog susreta misli samo na jedno i njegova opsesija postaje sve mračnija…

 

Jane Scott, Stephanie Land: Samopouzdani roditelji – Knjiga Samopouzdani roditelji otkrit će vam što je potrebno za djetetov zdrav razvoj osim zdrave prehrane, sna i sigurnog okruženja. Taj je popis kratak: obitelj, prijatelji i igra. To su osnove. I to vrlo jednostavne! Pedijatrica Jane Scott je u svojoj dugogodišnjoj praksi viđala mnoge roditelje ispunjene strahom i zabrinutošću. U ovoj knjizi daje korisne savjete kako se prestati stalno brinuti, odbaciti nesigurnosti i beskorisne savjete te uživati u odgoju i brizi za dijete, od djetetova spavanja cijelu noć, bezbrižnog dojenja do zabavnih obroka i lakog postavljanja pravila i granica. Ovaj optimistični priručnik naučit će nas kako male promjene mogu donijeti velike rezultate – pomažući i roditeljima i djeci da se osjećaju sigurnije i povezanije. Neće vas naučiti kako biti savršen roditelj, nego kako možete biti sretni jer ste najbolji roditelj koji možete biti.

Krešimir Butković, Bornin vremeplov 2: Borna na Rabu – Jedno putovanje krozvrijeme, jedno prijateljstvo i čar osamdesetih! Prolazeći kroz nezaboravne avanture i nesvakidašnje doživljaje, Borna otkriva u sebi hrabrost za koju nije ni sanjao da je ima!

 

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime