Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Što čitati ovog ljeta – Narodna knjižnica Vrbovec i ovog ponedjeljka donosi tri nova naslova.

J. Howe: Nestali na nebu

Kada se Thea nađe u zrakoplovu otetom negdje iznad Libijske pustinje, njezin je prioritet pobrinuti se za dvojicu dječaka spašenih iz rata u Africi koji sada s njom putuju k novoj obitelji u London. Kao jedna od najboljih operativki za otmice i spašavanje, Thea će se naći u pregovorima za živote dvojice dječaka i svih putnika na zrakoplovu – pa tako i svoj život – a jedan pogrešan potez može dovesti do smrtonosnih posljedica. Nakon što je prisilno odvojena od dječaka i ostalih putnika, Thea i njezin tim brzo će se posvetiti misiji spašavanja, i ne sluteći da će pritom razotkriti zavjeru CIA-e, Vatikana i sicilijanske mafije, daleko zlokobniju nego što je Thea ikad mogla zamisliti.

Tatjana Barat: Priče o neustrašivim hrvatskim ženama

Priče o neustrašivim hrvatskim ženama zbirka je 50 književnih portreta žena koje su obilježile hrvatsko društvo. Među njima su žene svih zanimanja i profila koje su ostavile traga u hrvatskoj, a i svjetskoj povijesti, a zajedničko im je da su sve postigle vlastitim radom u vremenu koje nije uvijek bilo poticajno za obrazovanje i profesionalno usavršavanje žena.

Zbirka je prilagođena dječjem uzrastu, a u kvalitetnim i poučnim tekstovima djeca mogu saznati pregršt općih povijesnih činjenica te naučiti mnogo o hrabrim i odvažnim ženama koje su utjecale na vrijeme u kojem su živjele. To je knjiga koja će djeci omogućiti da upoznaju pedeset iznimnih žena koje su bile pionirke u svome području djelovanja, koje su se borile protiv predrasuda društva i unatoč svemu slijedile svoju strast. Od prve hrvatske pilotkinje, prve liječnice, prve kazališne redateljice, prve dirigentice, prve balerine, prve doktorice fizike pa sve do oceanografkinja, botaničarki, etnografkinja i naše Marije Jurić Zagorke – te su žene pokazale kako mogu mijenjati društvene norme. Na kraju svake priče nalaze se tri pitanja za raspravu koja djecu potiču na analizu pročitanoga te na razmišljanje o ljudskim vrijednostima i činjenicama.

Hedvig Montgomery: Roditeljska magija

Knjiga Roditeljska magija norveške psihologinje i obiteljske terapeutkinje Hedvig Montgomery plod je dugogodišnjeg istraživanja i bogata praktičnog iskustva, knjiga koja će svakom roditelju ponuditi zanimljive savjete i mudre metode o odgoju djece u sve zahtjevnijem globaliziranom svijetu.

Napisana pitkim i pristupačnim stilom, prva knjiga o magiji roditeljstva služit će kao stalan pratitelj roditeljima i odgajateljima u svim fazama djetetova rasta i razvoja, knjiga u kojoj će svaki roditelj pronaći odgovore na pitanja s kojima se svakodnevno susreće, od djetetovih prvih dana do njegove adolescentske dobi.Knjiga zaobilazi psihološku analizu i ulazi izravno u samu bit onoga što roditelji trebaju znati o odgoju.

( Pripremila Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime