Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add

Početkom tjedna stižu nove preporuke iz Narodne knjižnice Vrbovec. Caroline Kepnes: Ti Nakon što prelijepa studentica kreativnog pisanja ušeće u knjižaru u kojoj radi Joe Goldberg, on potraži njezino ime na internetu. Samo je jedna Guinevere Beck u New York Cityju. Ima javni profil na Facebooku i neprestano objavljuje na Twitteru, otkrivajući Joeu sve što treba znati: Beck za prijatelje, diplomantica Browna s adresom u Bank Streetu i večeras izlazi u bar u Brooklynu – savršeno mjesto za slučajan susret. Joe joj nevidljivo i opsesivno preuzima nadzor nad životom, orkestrirajući niz događaja kako bi se pobrinuo da Beck završi u njegovim širom raskriljenim rukama. Na putu od uhode do njezina dečka, Joe se preobražava u Beckinu viziju savršenog muškarca, istodobno kradomice uklanjajući sve prepreke koje im se nađu na putu – pa makar ubojstvom.

Marina Gabelica, Dubravka Težak: Kreativni pristup lektiri Istraživanja pokazuju da je čitanje učenicima mlađe dobi često napor što znači da će i njihovo razumijevanje pročitanoga biti vrlo površno, stoga učenicima treba omogućiti neposredan rad na književnom djelu i istraživanje djela. Analiza književnog teksta važna je vještina koja djetetu omogućuje svladavanje jezika – i materinskog i jezika književne umjetnosti. No ta nam znanja nužno ne jamče da ćemo književnost i zavoljeti. Autoricama knjige Kreativni pristup lektiri cilj je motivirati djecu za čitanje, pokazati im kako pristupiti djelu, kako ga doživjeti i spoznati, a kako bi iskustvo čitanja i razmišljanja o djelu bilo dovoljno privlačno da mu se poželimo vratiti.

David Solomons: Moj brat – superjunak Luke je jedanaestogodišnji dječak koji je zaluđen stripovima o superjunacima, zna o njima nevjerojatne detalje i silno bi želio biti superjunak. Njegov mu je stariji brat Zack idol, no boji se da ga ni u čemu ne može dostići jer je ovaj besprijekoran u školi, u slobodnim aktivnostima, u kućanskim poslovima, ukratko u svemu što takne. Zajedno imaju kućicu na drvetu u kojoj zajedno često borave. Zack naravno uči, a Luke čita stripove. I baš kad Luke ode do wc-a, stigne lik iz paralelnog svemira koji Zacku da šest supermoći kako bi spasio naš i taj paralelni svemir. Koja strašna nepravda! Ali Zack ne zna koje bi supermoći uopće mogle biti i kako se njima koristiti pa je tu Luke da to dozna. Istovremeno, Luke nije svjestan svoje supermoći – izuzetno je dosjetljiv i uporan te zna smisliti odličan plan. I u odlučujućem trenutku kad je Zack sasvim bespomoćan, Luke i njegovi prijatelji doći će spasiti Zacka i pomoći mu spasiti oba svemira.

 ( Pripremila Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime