Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

 

Carsten Henn: Šetač knjiga – Pisana će riječ zauvijek ostati jer postoje stvari koje se drugačije ne mogu izraziti. Uvečer nakon radnog vremena, u šetnji pitoresknim gradskim ulicama, knjižar Carl Christian Kollhoff svojim posebnim mušterijama donosi knjige kući. Jer ti su ljudi za njega poput prijatelja, a on je njihova veza s vanjskim svijetom. Kad Kollhoff neočekivano izgubi posao, bit će potrebna moć knjiga i jedne devetogodišnje djevojčice da svi, pa i sam Carl, pronađu hrabrosti prići jedni drugima…

 

 

Annabel Streets: Znanost hodanja – Svi mislimo da znamo hodati! No preispitamo li iskreno svoje navike uvidjet ćemo da – čak i ako smo predani hodači – obično zapnemo u rutini: hodamo uvijek istim stazama, na isti način, u isto doba dana, s istim ljudima. Ovaj istodobno praktičan i šarmantan vodič postavit će vam izazov: kako da vaše šetnje postanu raznovrsne, inspirativne te kako da od njih imate što više dobrobiti. Majstorski ispreplićući znanstvene dokaze, vlastita iskustva i povijesne anegdote, nagrađivana nas autorica Annabel Streets neodoljivo, pa i neumoljivo, nagovara da izađemo iz kuće, pokrenemo tijelo, osnažimo um i tijelo i popravimo raspoloženje u najzdravijoj i najstarijoj aktivnosti na svijetu. No tjelesno i duševno zdravlje su sretne nuspojave, kaže ona, a radosti hodanja mnogo su veće od brojenja koraka. Hodanje je način da otkrijete nova mjesta, povežete se s prirodom, njegujete prijateljstva, izoštrite osjetila i zadovoljite svoju žudnju za daljinama, slobodom i ljepotom u ovom silno zamršenom i predivnom svijetu u kojem živimo.

Constance Ørbeck-Nilssen: Zašto sam ja ovdje? – Kakav bi nam život bio da ne živimo tu gdje živimo nego negdje drugdje? Bismo li bili ovi koji jesmo ili neki drugi? U slikovnici Zašto sam ja ovdje? norveške autorice Constance Ørbeck-Nilssen i ilustratora Akina Duzakina više je pitanja nego odgovora. Ali to su važna pitanja. Traganje za odgovorima možda nam pomogne da bolje razumijemo svijet u kojem živimo.

 

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime