Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Nicola Yoon: Plesni koraci Evie može vidjeti ljubavne sudbine drugih ljudi, ali što će se dogoditi kad napokon vidi svoju? Nakon razvoda svojih roditelja osamnaestogodišnja Evie Thomas više ne vjeruje u ljubav. Osobito kada jednog ni po čemu posebnog poslijepodneva doživi najneobičniju stvar u životu: svjedoči poljupcu ljubavnog para i »vidi« kako je započela njihova romansa, ali i kako će okončati. Uostalom, čak i najveće ljubavne priče završavaju slomljenim srcem. Dok Evie pokušava dokučiti zašto se to događa, sudbina je odvodi u plesni studio La Brea Dance, gdje s dečkom po imenu X. uči plesati salsu, bachatu i argentinski tango. X. je sve što Evie nije: pustolovna, strastvena i odvažna duša. Njegova je životna filozofija da sve treba probati, pa tako i natjecanje u plesu s djevojkom koju je tek upoznao. Zaljubiti se u X.-a zasigurno nije ono što Evie želi. Ako je išta naučila iz svojih vizija, onda je to da ljubav uvijek boli. No dok ona i X. plešu jedno prema drugome, Evie je prisiljena preispitati sve što je mislila da zna. Je li ljubav doista vrijedna rizika?

Aljoša Bagola: Sreću, molim Aljoša Bagola, slovenski kreativni direktor desetljeća te autor uspješnice Kako pregorjeti i uzeti život u svoje ruke, u svojoj novoj knjizi istražuje pitanje nedostižne, odnosno teško dostižne sreće. Pritom utvrđuje kako naša sreća ustvari ne ovisi o tome koliko smo uspješni u oponašanju uspjeha drugih, već, prije svega, o hrabrosti i odlučnosti da se suočimo sa svojom tamnom stranom te ju na zdrav način uklopimo u svoju cjelovitost. Tako na lak način otkrivamo i ostvarujemo svoju jedinstvenost − svoju bit. Radi se o djelu punom nadahnjujućih životnih priča pripovijedanih zaigranim jezikom koji vrvi jezičnim igrama i dosjetkama, ispod čije se površine nalaze opažanja o unutrašnjem svijetu svakoga od nas te o aktualnim društvenim zbivanjima. „Život je kratak, stoga pripazimo da se na kraju ne bismo osjećali kao da smo izvukli deblji kraj. Jednog ćemo dana, u hropćućoj horizontali, prosuđivati o svojoj dosljednosti – koliko smo hrabro životu gledali u oči dok nam je u lice urezivao duboke brazde, koliko noćne more nisu mogle osiromašiti naše snove, kako nismo dopustili da nam iz ruku istrgne naše najsvjetlije ciljeve.“ Aljoša Bagola već gotovo dvadeset godina osmišljava najveće marketinške projekte u Sloveniji i široj regiji. Za svoj je rad primio više od 150 nagrada i priznanja, a nekoliko je puta proglašen slovenskim kreativnim direktorom godine. Redoviti je član žirija na raznim festivalima, poznati je kolumnist i predavač.

Julian Gough i Jim Field: Zec i medvjedica – Zečeve čudne navike U prvom nastavku šarmantnog i duhovitog serijala romana upoznajemo se s dvoje glavnih likova – ljubaznom, susretljivom i dobronamjernom Medvjedicom i nervoznim, sebičnim, ali vrlo obrazovanim Zecom. Medvjedicu je netko probudio iz zimskog sna, ali budući da je tako dobroćudna, odlučila je iskoristiti tu priliku i napraviti snjegovića što je oduvijek željela. Zec, zavidan što se ona tako dobro zabavlja odluči napraviti većeg i boljeg snjegovića, ali naiđe Vuk koji pojuri za zecom. Nakon što spasi Zeca od Vuka, njih se dvoje sprijatelje.

 

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime