Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Susanna Leonard: Madame Curie i snaga jednog sna Još kao dijete Marie je maštala o tome da će jednoga dana pobjeći iz Poljske, koja je u ono vrijeme bila pod ruskom okupacijom. Dvadeset godina kasnije njezin se san ostvario. Ostavivši teško djetinjstvo iza sebe, sjela je u vlak za Pariz i upisala studij na Sorboni, slavnom pariškom sveučilištu. Njezine muke time nisu završile, jer za žene tada nije bilo mjesta u svijetu znanosti. No unatoč svim poteškoćama, Marie zna što želi. Posvetit će se istraživanju i živjeti novi život. Tada upoznaje šarmantnog fizičara Pierrea Curieja, svoju veliku ljubav i srodnu dušu. I uz njegovu pomoć i podršku postiže neslućene uspjehe. No cijena za to je visoka, a Marie ni ne sluti kakve joj tragične udarce život sprema… Nevjerojatno inspirativan roman o istraživačici, buntovnici, revolucionarki – jedinstvenoj ženi koja je promijenila svijet!

Gordana Lešin: Kreativni odgojitelji  Priručnik Kreativni odgojitelji – program dramsko-scenskog izričaja u kurikulumu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja utemeljen je na primjerima dobre prakse Stručno-razvojnog centra za provedbu programa Dramsko-scenski izričaj kroz tradicionalne i suvremene medije Dječjeg vrtića Milana Sachsa u Zagrebu. Prikazani su primjeri kreativnih aktivnosti i ideja u radu s djecom u sklopu umjetničkog kurikuluma, s jasnim i lako primjenjivim savjetima koji su upotpunjeni mnogobrojnim fotografijama. Zahvaljujući takvom načinu rada, kreativni će odgojitelji pridonijeti razvoju djeteta u svim razvojnim područjima te pomoću igre poticati aktivno učenje, istraživanje i kreativnost kod djece. Priručnik je namijenjen odgojiteljima, studentima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te roditeljima koji žele pridonijeti kreativnom razvoju svojeg djeteta.

Ružica Kandić, Ana Rako: Wow, ovo je Hrvatska Voliš li čitati priče o starim mitovima i legendama? Voliš li istraživati, maštati, crtati i učiti? Onda je ovo prava knjiga za tebe! Svaka priča uvodi te u neki novi svijet pun boja, uzbuđenja, avantura i veselja! Upoznaj Hrvatsku na potpuno nov način i pritom se zabavi!

 

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime