Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Inna Moore: Božićni začin – Što? Serijal božićnih novela Božićni začin. Vrijeme radnje? Oko Božića. Mjesto radnje? Dva grada u Americi. Tema? Tri napete, začinjene i dinamične priče o željama i ispunjenju snova. Djevojačka večer. Sedam prijateljica. Što može poći po zlu? Pa gotovo sve. Glavni likovi? Tri posve različite djevojke i duplo više muškaraca. Tako to mora biti da bi bilo zanimljivo. Nitko ne slavi ni ne obožava Božić kao Skylar. I svoje vjenčanje planira pred taj dan. Athena ne zna što znači Božić, nitko je nije učio svrsi tog blagdana. Zoey gotovo svaki Božić nekom svojom urođenom sposobnošću uništi, iako ne namjerno. No ovaj Božić nije običan, on donosi neočekivane poklone, sjajnije zvijezde na nebu i puno slatke ovisnosti. Tada se ispunjavaju sve tajne želje glavnih junakinja, a kad se one ispune, svaki je dan Božić. Preporuka: Čitati uz dekicu i topli čaj, pod svjetlom božićnih lampica, dok u pozadini sviraju blagdanske pjesme. Osmijeh i sreća zajamčeni.

Božićno ukrašavanje prirodnim materijalima – U adventsko i božićno vrijeme mnogo je mogućnosti za ukrašavanje prirodnim materijalima koji se vrlo lijepo mogu kombinirati s metalom, klobučinom (filcom) i finim papirima. Od cjepanica, češera, malih grana, kore drveta i mnogočega drugog, što se može naći u šumi ili u vrtu, nastaju svijećnjaci, adventski vijenci, ukrasi za vrata, kao i anđeli i zvijezde za ukrašavanje prozora i stola. Sve što nam priroda daje, samo je po sebi prelijepo. Stoga se prirodni materijali ukrašavaju i nadopunjuju s malo dodataka – vrlo profinjenim nijansiranjem tonova ili finim naglašavanjem boja.

Matt Tavares: Dasher – Sigurno ste već čuli priču o crvenonosom sobu kojeg su jednog bijelog Badnjaka odabrali za vuču sanjki Djeda Božićnjaka. Vjerojatno ste čuli i za preostale sobove, njih osam. Možda čak znate i kako se zovu. Ali iznenadit ćete se kada vam otkrijem da nekoć davno Djedove saonice nisu vukli sobovi, nego jedan jedini konj. Zvao se Srebrenko. Nekoć davno Djed Božićnjak je nosio manje darova nego danas. Kako je vrijeme prolazilo, sve je više djece vjerovalo u čaroliju Božića, a Djedov je popis rastao i rastao. I sanjke su bile sve teže i teže. Djedica je znao da će prije ili poslije dobrom starom Srebrenku trebati pomoć. Ovo je priča o jednoj obitelji sobova koja se neočekivano proslavila. A to se nikad ne bi dogodilo da nije bilo hrabre mlade sobice po imenu Dasher. Predivna slikovnica s dirljivom, nježnom i nadahnjujućom pričom o ostvarivanju snova.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime