Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
pixabay.com
Komunalac add

Nina George: Svjetla juga Svatko tko je čitao Malu parišku knjižaru, poznatu knjigu njemačke spisateljice Nine George, znat će za njezinu teoriju liječenja literaturom.  Ako se prava knjiga pročita u pravo vrijeme, ona može izliječiti i najteže probleme i neće trebati ni lijek ni psihoterapija. Književni ljekarnik, monsieur Perdu, prepisat će uvijek najbolji lijek. A najbolji lijek za najveće patnje jest knjiga Svjetla juga koju potpisuje anonimni pisac Sanary. Ta se knjiga treba čitati do tri stranice na dan. Do sada, ta je knjiga postojala samo u glavi autorice Nine George, iako su je mnogi tražili po policama knjižara i nisu je uspjeli naći. A onda se Nina George odlučila napisati upravo tu svoju zamišljenu knjigu koja je sad pred nama. Svjetla juga poetski je roman o ljubavi i moći književnosti, o alkemiji ljubavi, o blistavim i gorkim vrstama ljubavi, o svemu onome što nas zbunjuje i veseli s osobama koje volimo ili pokušavamo voljeti. I ovaj put imamo vlasnika putujuće knjižare, zove se Francis Meurienne koji ima neobičnu pomoćnicu Marie-Jeanne koja može vidjeti ljubav, i to doslovno, kao i sva ona srca koja su predodređena jedno za drugo. No što će ona učiniti s tom sposobnošću i kako joj pri tome može pomoći čarolija čitanja?

Jesper Juul i Peter Høeg: Empatija Jačanje empatije autori ove knjige smatraju preduvjetom za miroljubiv svijet suživota. U tu svrhu moraju djeca – i odrasli – ponovno stupiti u kontakt sa samima sobom, sa svojim tijelom, svojim srcem i slikom koju imaju o samima sebi. U dodatku se nalaze praktične vježbe koje će ojačati empatiju kod djece te će pozitivno djelovati na njihov razvoj u obitelji i školi. U knjizi su se okupili najpoznatiji svjetski obiteljski terapeut Jesper Juul i autor bestselera Peter Høeg te još četvero eksperata za djecu i udružili svoje snage. Tako je nastao zajednički manifest za više empatije i ljubaznosti prema drugome, koje su nužne za naš globalni suživot.

 

Kira Willey: Diši kao medo Svi želimo uvesti više mira u svoj život. Svi se želimo osjećati više usredotočeno i pozitivnije. Odgovor je u potpunoj svjesnosti. Diši kao medo vodi nas kroz zabavne vježbe koje će nam pomoći da se opustimo i probudimo svoju maštu. Jer baš kao što trebamo vježbati svoje tijelo, moramo protegnuti i svoje mišiće potpune svjesnosti! Duboko udahni i izdahni sav zrak iz svojih pluća. Sada otvori ovu knjigu i okreni bilo koju stranicu koju želiš! Ove će ti vježbe pomoći da se osjećaš smireno i staloženo, pomoći će ti da se usredotočiš ili ti dati malo energije kad ti zatreba. Možeš prestati biti mrzovoljan, postati oblak, istegnuti se poput mačića ili čak izumiti nešto potpuno novo u svome umu. Krenimo!

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime