Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Gigi Griffis: Carica – Godina je 1853. Princeza Elizabeta “Sisi” Bavarska ne da se pokolebati: čekat će onu pravu, veliku ljubav o kakvoj pišu pjesnici ili se uopće neće zaljubljivati. To što njezina starija sestra Helena revno sluša majčine savjete i priprema se za udaju za austrijskog cara Franju Josipa ne znači da se i Sisi mora podvrgnuti takvim životnim dužnostima. Ona nije nimalo impresionirana svečanim prijemima i stisnutim korzetima i, više od svega, žudi upoznati svoju srodnu dušu. Car se u Austriji oporavlja nakon pokušaja atentata. Kako bi održao krhki mir, posvećen je carskim dužnostima te obećava svojoj neumoljivoj majci da će se na skorašnjoj rođendanskoj proslavi zaručiti s Helenom Bavarskom. Ima li boljeg načina za ujedinjenje carstva od predstavljanja lijepe i prikladne buduće carice? No nakon neočekivana susreta Sisi i Franje u carskim vrtovima, daleko od znatiželjnih očiju, njih dvoje osjete neobičnu povezanost na prvi pogled. I kako njihovi zabranjeni razgovori prelaze u nešto više, morat će izabrati između očekivanja obitelji i zauzimanja za ono u što iskreno vjeruju…

 

Julia Baird: Fosforescencija ili kako upaliti svoje unutarnje svjetlo kad život postane mračan – Pronicljiva, čudesna, lako čitljiva i sjajna, ova knjiga bezgranično je zahvalna za čitanje. Izvanredan spoj izvrsnog istraživačkog novinarstva, psihologije i autobiografije donosi nov uvid u pravo značenje osjećaja zadivljenosti koje je mnogo šire i snažnije od pukog očuvanja mentalnog zdravlja. Zadivljenost inspirira pozornost, budnost i snagu. Ova knjiga jedna je od onih koje zrcale istinsku prirodu života.

 

 

Nancy Springer: Enola Holmes: Slučaj nestalog markiza – Kad Enola Holmes, sestra detektiva Sherlocka Holmesa, na svoj 14. rođendan otkrije da joj je majka nestala, brzo kreće na put u London u potrazi za njom. Ali ništa je ne može pripremiti na ono što je tamo čeka, jer čim stigne nađe se umiješana u otmicu mladog markiza. Bježeći od ubojitih zlikovaca i izbjegavajući svoju oštroumnu stariju braću, istodobno pokušava prikupiti tragove o majčinom čudnom nestanku. Hoće li Enola usred svih ovih kaotičnih situacija uspjeti dekodirati potrebne šifrirane tragove i pronaći svoju majku?

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime