Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Julie Caplin: Mala slastičarnica u Parizu U zgodnom, mirnom kutku Pariza dražesna, mala slastičarnica samo čeka da je otkriju, a na jelovniku bi se mogla pojaviti i ljubavna priča… Kao najmlađoj od četvero djece, Nini Hadley su njezina starija braća uvijek govorila što bi trebala činiti te kako se ponašati. Stoga, kada je dobila priliku otputovati u Pariz i pomoći održati tečaj iz slastičarstva, jedva je dočekala svima reći – au revoir! No postoji problem: vlasnik je slastičarnice uspješni vrhunski kuhar i slastičar Sebastian Finlay. On je ujedno najbolji prijatelj njezina brata Nicka – i muškarac u kojega je oduvijek potajno zaljubljena. Između slasnih eklera i profinjenih makarona koji se tope u ustima, Ninine kulinarske kreacije nisu jedino iskušenje s kojim se suočava…

Jessie Inchauspé: Glukozna revolucija Uravnotežite razinu šećera u krvi i time steknite moć kojom ćete svoj život zauvijek promijeniti nabolje. Francuska biokemičarka, autorica bestselera i utemeljiteljica pokreta Glucose Goddess, stotinama je tisuća ljudi pomogla da unaprijede zdravlje učinivši dostupnima najnovije znanstvene podatke. Devedeset posto osoba među nama pati zbog prevelike količine glukoze u svom organizmu – a većinom toga nismo svjesni. Simptomi? Žudnja za slatkim, iscrpljenost, neplodnost, akne, bore… I, s vremenom, dijabetes tipa 2, rak i demencija. Služeći se najnovijim znanstvenim podacima i vlastitim pionirskim istraživanjem, Jessie Inchauspé nudi jednostavne savjete s pomoću kojih možete ublažiti svoje simptome – a da ne morate na dijetu ili se odricati hrane koju volite.

Julia Donaldson, Sharon King-Chai: Boje, boje posvuda Uputite se u uzbudljivu pustolovinu otkrivanja boja uz maštovitu djevojčicu i radoznalu žabicu u ovoj prekrasnoj interaktivnoj slikovnici u stihovima. Slikovnica je prepuna zanimljivih i precizno oblikovanih otvaralica koje će biti pravo iznenađenje za čitatelje. Uz ovu prekrasno ilustriranu slikovnicu otisnite se na uzbudljivo putovanje s djevojčicom koja nam je pomoću vodenih boja odškrinula vrata svoje mašte i dočarala kamo sve putuje, s kim se druži i o čemu razmišlja. Susrest ćemo plave žabice, bijelog labuda, ptice žutih krila, oblak posred neba i nešto najcrnje na svijetu… a sve to uz puno ritma i rime. Stihove je prepjevao prevoditelj Ozren Doležal koji iza sebe ima zavidan broj izuzetno uspješno prevedenih knjiga za djecu.

(Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime