Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Isabel Allende: Violeta U ovoj zanosnoj kronici Isabel Allende, stoljeće je životni vijek jedne žene: od 1920., posljedica Prvog svjetskog rata i španjolske gripe, preko velike depresije i novog svjetskog sukoba, kroz uspone i padove totalitarizma i tirana do oblikovanja svijeta današnjice i suvremene pandemije, čarobnica proze tka priču Violete del Valle, koja iz perspektive neimenovane južnoameričke zemlje svjedoči najvećim previranjima dvadesetog stoljeća. U pismima koja piše voljenom Camilu, Violeta pripovijeda o ljubavima i patnjama, siromaštvu i bogatstvu, borbi za ženska prava, majčinstvu i egzilu, o strašnim gubicima i silnim radostima. Na temelju vlastitih iskustava i dokumentarne građe, Allende je izmaštala neustrašivu junakinju koja na krilima strasti, odlučnosti i humora svladava sve bure povijesti. Spjevala je još jedan neodoljivo inspirativan ep za novo doba.

Walter Isaacson: Leonardo da Vinci – biografija Vječno radoznali um, nesputana kreativnost i mašta definirali su život svestranoga renesansnog čovjeka Leonarda da Vincija koji je nadahnuće za raznovrsna djela i izume pronalazio u detaljima iz svakidašnjeg života pred kojima malotko zastaje.

Knjiga stvorena na temelju iznimnih bilježnica u koje je Leonardo zapisivao svoja zapažanja, skicirao izume i inženjerske projekte, radio pripreme za slikarska djela te bilježio mnogobrojna druga nadahnuća, iz prve ruke otkriva fascinantne detalje iz njegova života te ističe važnost interdisciplinarnosti kao temelja napretka društva.

 

Jessica Courtney Tickle: Orkestar priča priču – učim svirati

Dobro došli u knjigu Orkestar priča priču – učim svirati!

U njoj ćete oživjeti klasične melodije iz ove serije.

Slijedite oblike i boje na tipkovnici prema predlošcima kako biste naučili svirati klavir.
Pročitajte tekst i naglasite riječi otisnute masnim slovima kako biste osjetili ritam djela.
Naučite svirati uz poznate klasične skladbe, poslušajte melodije, ritam i glazbene tehnike koje su ove skladbe učinile jedinstvenima.

Ovaj čaroban i interaktivan uvod pokazat će vam neke od najvećih klasičnih skladbi svih vremena, od Labuđeg jezera, preko Orašara do Karnevala životinja.

 

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime