Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Carol Kirkwood: Ispod grčkog Mjeseca Glumica Shauna Jackson naizgled ima sve: slavna je, bogata i udana za muškarca kojeg voli. Živi životom o kojem je nekoć mogla samo sanjati. Ali nakon suprugove smrti, njezin se svijet počinje urušavati. Kako bi pronašla mir, odluči vratiti se na idilični grčki otok na kojem je boravila prije dvadeset godina, otok na kojem je njezina sudbina zauvijek promijenjena. Povratak sa sobom povlači i gorko-slatka sjećanja na muškarca kojeg nikad nije zaboravila, ali i pomno skrivanu tajnu. Shauna napokon dobiva priliku koju je dugo čekala: suočiti se s vlastitom prošlošću. Ispod grčkog Mjeseca romantična je, eskapistička priča o naličjima glamuroznih života, kobnim susretima i novim počecima.

Dubravka Miljković i Majda Rijavec: Muškarci nisu idioti (a žene imaju dugu kosu) Muškarci nisu idioti (a žene imaju dugu kosu) je drugo, donekle izmijenjeno izdanje knjige koja je 2014. godine objavljena pod naslovom Muškarci i žene – poznajemo li se uopće. Sav sadržaj je znanstveno utemeljen, korišteni su relevantni znanstveni izvori u području psihologije muško-ženskih razlika i sličnosti. Koliko se žene i muškarci zaista razlikuju? Jesu li žene preosjetljive, a muškarci emocionalni invalidi? Odgovore na pitanja o komunikaciji, ljubavi i braku, roditeljstvu, prijateljstvu, starenju i ostalim zanimljivostima pronađite u ovoj knjizi. Dubravka Miljković i Majda Rijavec doktorice su znanosti, redovite profesorice na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Autorice su pedesetak knjiga te nekoliko stotina stručno-popularnih članaka za različite novine i časopise. Dobitnice su nekoliko nagrada za popularizaciju znanosti.

David Walliams: Geronimo – pingvin koji je mislio da može letjeti Geronimo je nova urnebesno smiješna slikovnica iz pera Davida Walliamsa i Tonyja Rossa. Upoznajte Geronima, maloga pingvina koji ima samo jedan san u životu – letjeti. Ali svi znamo da pingvini ne mogu letjeti… Ili? Uz malo pomoći svoga oca i prijatelja, maleni Geronimo otkriva da se čak i najluđi snovi mogu obistiniti.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime