Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Lucy Coleman: Vila iz snova – Britanka Seren Maddison seli se u Portugal, odlučna slijediti svoje snove. Ljepota i duh sunčanog Lisabona odmah je osvoje, a uživa i u novom poslu u prestižnoj galeriji. Umjetnik Reid Henderson život provodi između Londona i Lisabona. Sanja o tome da svoj luksuzni dom pretvori u umjetničku školu i galeriju. Već za prvog susreta, Seren i Reid osjete snažnu privlačnost. No oboje su povrijeđeni ljudi koji usto imaju različite ciljeve u životu, ciljeve koji se nimalo ne podudaraju. Mogu li zajedno uživati u ljetu sreće, stvarajući uspomene koje će pamtiti do kraja života? Ili im je sudbina namijenila nešto drugo?

 

Björn Natthiko Lindeblad: Možda sam u krivu – Ovo nije knjiga o religiji. Neće vam reći kako trebate živjeti. Neće vam donijeti nova uvjerenja. Kratko i jasno, u njoj je riječ o odnošenju prema vlastitim mislima i osjećajima tako da vam život postane ugodniji, slobodniji, vedriji, jasniji i mudriji. Volimo misliti da razumijemo što se oko nas događa; da možemo odrediti put kojim će naš život teći. No često se stvari tako ne odvijaju – zapravo, rijetko se odviju onako kako smo planirali. Što nam pomaže da dobro reagiramo na životne situacije? Da živimo slobodno, ostanemo skromni i pronađemo utjehu u turobnim vremenima? U švedskom hitu Možda sam u krivu, nekadašnji šumski redovnik Björn Natthiko Lindeblad daje savjete za nošenje s neizvjesnošću i sumnjom koje su neizbježan dio života. Mi ne biramo svoje misli. Ne možemo upravljati time kada će se javiti ni što će nam govoriti, ali možemo birati hoćemo li vjerovati svojim mislima. Prožimajući svakodnevicu srčanošću, vjerom i blagim humorom, ova će vam knjiga pomoći u snalaženju u modernoj svakodnevici.

Krešimir Butković: Pas koji nije znao plivati – Jedan strašljivi psić, izazvan opasnošću, otkrit će u sebi neviđenu hrabrost. Ova slikovnica potaknut će svako dijete da pobijedi svoje strahove i probudi u sebi malog heroja. U priči se primjenjuje logoterapijska tehnika “sebenadilaženja” kojom i djeca i odrasli pronalaze nadnaravnu snagu otkrivajući mogućnosti svladavanja mnogobrojnih prepreka s kojima se suočavaju u stvarnom životu. Maleni junak Bart dotaknut će dječja srca već od prve stranice. Ova pustolovna slikovnica u trenu vas uvlači u priču te u čitateljima budi ono najbolje i najplemenitije; vjeru i empatiju da će sve biti dobro i onda kad se čini beznadno. Nadahnut stvarnim psićem Bartom i njegovim strahom od plivanja u moru na jednoj rapskoj plaži autor Krešimir Butković stvorio je neponovljivi lik hrabrog psića kojeg je simpatičnim ilustracijama oživjela Lana Hudina.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime