Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Početkom tjedna stižu nove preporuke iz Narodne knjižnice Vrbovec. Nicholas Sparks:Srodne duše Hope Anderson tridesetšestogodišnja je medicinska sestra koja ni nakon šest godina veze s dečkom ne nazire budućnost njihove veze. Njezinu ocu nedavno je dijagnosticirana teška i neizlječiva bolest pa je odlučila iskoristiti tjedan dana u obiteljskoj kući u Sunset Beachu u Sjevernoj Karolini kako bi je pripremila za prodaju i razmotrila teške odluke koje se nalaze pred njom. Tru Walls nikada nije posjetio Sjevernu Karolinu, no našao se na Sunset Beachu zbog pisma koje mu je poslao čovjek koji tvrdi da je njegov biološki otac. Tru, koji se rodio i odrastao u Zimbabveu, radi kao vodič safarija i nada da će ovaj susret s ocem konačno razotkriti davne tajne njegove majke i vratiti mu sjećanja izgubljena njenom smrću. Slučajan susret dvoje stranaca, Hope i Trua, izazvat će neodoljivu međusobnu privlačnost, a njihova kratka veza bit će jednako snažna, koliko i neizvjesna njena budućnost.

Esther Wojcicki: Kako odgajati uspješne ljude Ovo je knjiga korisnih savjeta jedne iskusne majke i nastavnice. Esther Wojcicki važna je i iznimna osoba, a malo je tko za nju donedavno znao. Desetljećima je radila kao nastavnica u gimnaziji u kalifornijskom gradu Palo Altu. Ni Palo Alto donedavno nije bio osobito poznat. No, usred područja koje se danas naziva Silicijska dolina postao je centar najpropulzivnije svjetske industrije, mjesto gdje su stvoreni najslavniji i najtraženiji svjetski proizvodi visoke tehnologije.

A stvorili su ih nadareni mladi ljudi iz tog dijela sjeverne Kalifornije koji su u velikom broju pohađali upravo gimnaziju u Palo Altu i kojima je predavala Esther Wojcicki. Jedan od njezinih učenika bio je i Steve Jobs, tvorac Applea. Svi su oni bili tako uspješni velikim dijelom zbog inovativnih obrazovnih programa koje je u toj gimnaziji uvodila Esther Wojcicki. U ovoj knjizi Esther Wojcicki otkriva što roditelji trebaju činiti kako bi odgojili svoju djecu da postanu uspješni ljudi.

Evald Flisar: Pogledaj kroz prozor Roman Pogledaj kroz prozor Evalda Flisara, jednog od najprevođenijih slovenskih pisaca, višeslojna je priča o prijateljstvu, empatiji, ali i o zabludama suvremenog svijeta. Ispričana je kroz prizmu glavnog junaka, osebujnog petnaestogodišnjeg dječaka koji nas svojim razumijevanjem odnosa među ljudima sili da i sami počnemo razmišljati o tome što i zašto u suvremenom svijetu smatramo normalnim i da se zapitamo: po čemu je takvo naše kategoriziranje ispravno i nužno? I tematikom i stilom knjiga je namijenjena mlađim čitateljima, adolescentima, ali pitanjima koja tematizira i odgovorima koje daje, ona je poželjno štivo i za starije čitatelje: one koji su u potrazi za lijepom riječi i stilskom dorađenošću, ali i one koji žele razmišljati o stvarima koje se tiču etike, morala, duhovnosti.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime