Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

K. A. Tucker: Divljina u srcu – Nakon boravka na Aljasci, Calla Fletcher vraća se kući u Toronto kao druga osoba. Iako se trudi vratiti u kolotečinu, sve su joj misli i dalje u kraju u kojem je ostavila naoko grubog pilota i – svoje srce. Međutim, kad se isti taj grubijan stvori pred njezinim vratima, s prijedlogom koji ne može odbiti, Calla se odluči na povratak u surovi, ledeni gradić kako bi s njim započela zajedničku budućnost. No… Je li život s voljenim muškarcem zamišljala baš tako? U brvnari, usred negostoljubivog aljaškog zaleđa, izolirana od civilizacije i s mračnim mjesecima kojima kao da nema kraja? Kolika je cijena takve ljubavi? I je li ju Calla ikad bila spremna platiti? Ili će nastaviti „prokletstvo“ svoje majke koja je pobjegla od Aljaske i za sobom zauvijek ostavila voljenog muškarca?

Riana Petanjek: Do kraja svijeta i natrag – Šest je godina prošlo od objave Rianina literarnog prvijenca Slane banane u kojem je čitatelje oduševila zgodama sa svog dvogodišnjeg putovanja po svijetu. O popularnosti knjige govori i činjenica da su dva izdanja potpuno rasprodana, a treće je u prodaji. Dok ostatak svijeta potresaju vijesti o prvim slučajevima koronavirusa koji napreduje iz Azije prema Europi, u Južnoj Americi je ljeto i bliži se vrijeme karnevala, a pomisao na globalno zatvaranje granica još se uvijek čini kao nevjerojatna mogućnost u koju svi odbijaju vjerovati. Šareni kontinent na kojem i danas žive potomci drevnih naroda ostavlja bez daha slojevitošću i raznovrsnošću svojih prirodnih i kulturnih ljepota. Samo su rijetki spremni uputiti se na misiju istraživanja nepoznatog i uranjanja u novo, a Riana Petanjek jedna je od njih. Ovaj put čitatelje vodi na putovanje po Južnoj Americi, a na stranicama ove knjige otkrit ćete kako žive ljudi na „kraju svijeta“, zašto je hidroelektrana Itaipu bolja od Disneylanda, koji je grad „južnoamerički New York“, kada je najbolje posjetiti najveću svjetsku slanu pustinju i još mnogo, mnogo više…

Edi Šupljika, Željka Mezić: Čudesan svijet oko nas – Znatiželjne i maštovite djevojčice i dječake ova će slikovnica povesti na najnevjerojatnija mjesta na svijetu. Otkrit će im zadivljujuća prirodna čuda i pojave, zapanjujuće građevine i mjesta koja oduzimaju dah. Prekrasne ilustracije dočarat će im udaljene, ali i neke ne tako daleke krajeve. Samostalno ili uz pomoć odraslih, djeca će o svijetu oko nas učiti uz zabavne pjesmice u rimi koje je napisao Edi Šupljika, a ilustracijama popratila omiljena dječja ilustratorica Željka Mezić.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime