Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Narodna knjižnica Vrbovec od danas je ponovno otvorena. Početkom tjedna stižu  i novi prijedlozi za čitanje. Carole Matthews: Sreća za početnike Svi će dobiti drugu šansu na farmi Nada. U Buckinghamshireu, na dvadeset pet hektara brdašaca koje Molly dijeli sa svojim (pretežno) četveronožnim prijateljima: asocijalnim ovnom Anthonyjem, drskom alpakom Tinom Turner i nimalo minijaturnim praščićem Teacupom. Mollyna farma ujedno je alternativna škola za neprilagođenu djecu. Ima pune ruke posla, ali točno takav život i voli. Kad otmjeni Shelby Dacre dođe na farmu zamoliti Molly da primi njegova sina Lucasa u školu, ona nije ni najmanje zadivljena. Ali s Lucasom nije lako i Molly uskoro shvaća da taj zadatak neće biti nimalo jednostavan… pogotovo u blizini njegova očaravajuće zgodna oca. Molly mora misliti na mnogo toga, a ponajprije na dobrobit svoje farme. Hoće li se poznanstvo s Lucasom i Shelbyjem pokazati kao golema pogreška ili početak nečega prekrasnog?

Matt Haig: Zapisi o nervoznom planetu Suvremeni svijet, uza sve pogodnosti, kao da nam je u život donio i pregršt nesreće. Ne čini li vam se da nas današnji način života čini sve bolesnijima i sve nesretnijima? Da nikad nismo bili povezaniji, a sve smo usamljeniji? Toga je maglovito bio svjestan i Matt Haig, dok ga užurbana svakodnevica, s jednim okom uvijek prikovanim uz ekran, nije svom snagom udarila u lice. Kad je počeo patiti od napadaja panike, anksioznosti i depresije, pitanje o vezi između tjeskobe i svijeta u kojem živimo za njega je postalo životno važno. Odgovore nam sada predstavlja u ovoj nezaboravnoj knjizi. Razni nas društveni, marketinški i tehnološki “pomagači”, tako nezaobilazni u svijetu koji nas okružuje, zapravo mogu spriječiti da budemo sretni i to je samo jedno od njegovih fascinantnih zapažanja. Zapisi o nervoznom planetu iskreni je pristup kako se uhvatiti u koštac s izazovima svijeta koji nas okružuje, pametno i bezvremeno štivo koje će vas podučiti kako biti sretan i nadasve čovječan u ludilu dvadeset prvog stoljeća.

Ruth Symons: Planet Zemlja Prodirući duboko ispod Zemljine površine i putujući njezinom površinom, otkrit ćeš uzavrele vulkane, divne pustinje, duboko podvodne brazde, goleme sustave špilja i čarobne obale. S dubokim reljefnim otvorima na stranicama, prozorčićima na otklapanje, kombinacijom prekrasnih ilustracija i posebnom tehnikom rezanja papira Planet Zemlja odvest će te na putovanje bez premca.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime