Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Deb Caletti: Put srca – …jer ponekad, i mimo naše volje, i unatoč svemu – idemo naprijed. DO LANJSKE GODINE… Annabellein život nije bio savršen, ali bio je ispunjen. Prijateljima, obitelji, ljubavlju. I dečkom. Čija joj je pažnja isprva laskala, a onda ju je počela uznemiravati. SADA… Annabelle trči. Bježi od boli i tragedije. Prate ju jedino djed Ed i novinari koji prenose ono što ona nije u stanju izgovoriti. Trči od Seattlea do Washingtona, a sa svakim korakom na toj ruti, s jednog kraja Amerike na drugi, bliže je suočavanju s traumom iz prošlosti.

 

Maggie Kline, Peter A. Levine: Zaštitite svoju djecu od traume – U ovoj knjizi autori nude lijek za traumu i recept za stvaranje psihološki otporne djece – bez obzira na to kakve su ih životne nedaće snašle. Ova knjiga pruža ruku spasa svim roditeljima koji se pitaju kako će pomoći svojoj djeci. Nudi jednostavne, ali moćne alate koji štite djecu od opasnosti i pomažu im da se oporave nakon stresnih i turbulentnih životnih događaja. Ova je knjiga riznica jednostavnih aktivnosti za borbu protiv stresa i postavljanje granica, a nudi brojne aktivnosti koje umanjuju negativni utjecaj traume na dječje tijelo, um i duh. Čitajući ovu knjigu, bolje ćete razumjeti različite vrste trauma koje vaše dijete može doživjeti – i naučit ćete kako pomoći djeci da postanu samopouzdana, psihološki otporna i radosna ljudska bića.

Catherine Rayner: Arlo – lav koji nije mogao zaspati – Lav Arlo je jako umoran. Stvarno se trudi, ali nikako da zaspi. Obično mu je prevruće ili prehladno. Ili pak preglasno ili pretiho. Trava je škakljiva, a zemlja pretvrda. Njegova je obitelj topla, ali u snu nemirna. Svi znaju da lavovima treba puno sna. Hoće li Arlo ikada zaspati? Dok je Arlo tako uzdisao, primijetio je da nije jedino budno stvorenje u okolici. “Hoćeš, kako ne!” javio se glas odozgo. “Ja spavam danju kad je svijetlo, bučno i vruće.” odgovori mu Sova. “Želiš li saznati kako mi to uspijeva?” I sova zapjeva svoju posebnu pjesmicu. Lijepa priča za laku noć ispričana je u ovoj izvanrednoj, smirujućoj midnfulness slikovnici nagrađivane umjetnice Catherine Rayner.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime