Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Lucinda Riley: U sjeni masline – Prošle su dvadeset i četiri godine otkako je Helena provela čaroban odmor na Cipru, gdje se prvi put zaljubila. Kad joj njezin kum Angus nakon smrti ostavi sada propalu kuću Pandoru, ona se, sa svojom obitelji i obiteljskim prijateljima, preko ljeta vraća na to čarobno mjesto. Ipak, Helena zna da idilična ljepota Pandore skriva mrežu tajni koje krije od Williama, svog supruga, i Alexa, svog sina. U teškoj dobi od trinaest godina, Alex je razapet između zaštite voljene majke i odrastanja. Jednako tako, očajnički želi saznati istinu o svom pravom ocu.

 

Robin Sharma: Život vrijedan življenja – Je li istinska svrha naše egzistencije zaboravljena u modernom vremenu? Suvremeni čovjek hoda po mjesecu, šalje projektil s jednog kraja planete na drugi, informacije putuju brzinom svjetlosti bez obzira na udaljenost. Istovremeno se čini da nismo sposobni pokucati na susjedova vrata i istinski upoznati dušu iza čovjeka, da prelako zaboravimo obećanje dano djeci i zaboravimo poštovati male dogovore koje smo sklopili s njima… Prema Robinu Sharmi, čovjek je izgubio dodir sa istinskom svrhom njegovog života. Suvremeni čovjek živi život koji nije vrijedan sjećanja, koji ne ostavlja traga na budućim generacijama i koji je naizgled lišen ikakvog pozitivnog utjecaja na budućnost. Upravo zbog toga naši dani postaju sve kraći, vrijeme sve brže protječe i curi nam iz ruku, dok u našim srcima ostaje jedino jadikovka o mogućnostima koje više nisu tu. Ova knjiga Robina Sharme napisana je s namjerom da nas nauči kako živjeti život koji će ostaviti traga na vrijeme koje dolazi, a jedini način da to postignemo je da otkrijemo svoj istinski poziv, svoju svrhu i nepokolebljivo koračamo prema njoj. Ispunjavajući svoj puni potencijal oplemenjujemo ljude koji nas okružuju i nadilazimo granice vlastite egzistencije, te naša djela postaju utkana u velebnu gradnju koju zovemo ljudskom civilizacijom. Riječima Ghandija, Sharma nas u ovoj knjizi uči kako da „budemo promjena koju želimo vidjeti u svijetu“.

Briony May Smith: Medino proljeće – Na izdisaju zime medvjedić se budi prije svih i odluta iz brloga daleko u snježna prostranstva. Isprva mu društvo pravi samo neobičan oblutak što ga je pronašao na stazi. Jako se želi s nekim igrati, ali ptice, zečevi i vukovi koje susreće zaokupljeni su iščekivanjem proljeća. Medi nije jasno kako bi nekakvo proljeće moglo biti važnije od igre. I kad je već mislio da ne može biti gore, njegov oblutak padne na tlo i – napukne! Iz medinog “oblutka” izlegla se… mala siva guska. Predivna, ispunjena prvim zrakama sunca, zaigrana priča o prijateljstvu koje cvjeta zajedno s prvim visibabama i jaglacima.

 

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime