Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Eva Meijer: Kuća za ptice – „Autorica uspijeva posložiti labave epizode iz života glazbenice i naturalistice Len Howard na tako nadahnjujući i i uvjerljiv način da se čitatelj od samog početka osjeća dijelom njezinog svijeta u kojem se s istinskom strašću posvetila proučavanju ptica u prirodnom okruženju.” — Guardian. Eva Meijer i ovim romanom ostaje vjerna prirodi kao jednoj od središnjih tema svog rada, ispisavši fikcionalnu biografiju Gwendolen Howard, ekscentrične, misteriozne Engleskinje, koja je veći dio svog života provela u suživotu s pticama. Život ove glazbenice i naturalistice zagonetka je i pedeset godina nakon njezine smrti, intrigirajući čitatelje odlukom da prkosi društvenim očekivanjima crpeći radost iz svojeg nesvakidašnjeg odnosa prema svijetu prirode. Violinistica Gwendolen Len Howard (1894. – 1973.) imala je 40 godina kad je odlučila napustiti svoj život u Londonu, preseliti se na englesko ladanje i posvetiti ostatak života jedinoj istinskoj strasti: pticama. Preselila se u malu ladanjsku kuću u Sussexu i ondje napisala dvije knjige o pticama koje su postale bestseleri. Romansirana biografija Kuća za ptice nominirana je za nagrade BNG, Libris, ECI Literatuurprijs. Godine 2017. Eva Meijer dobila je nagradu Halewijnprijs za cjelokupni stvaralački opus.

Jim Kwik: Mozak bez granica – Mozak je naš najdragocjeniji dar i najmoćnija tehnologija na svijetu. Mozak nam omogućuje da učimo, volimo, razmišljamo, stvaramo, osjećamo radost. Mozak je portal koji vodi do naših emocija, do naše sposobnosti dubljeg doživljavanja života i trajne bliskosti. Mozak nam omogućuje da budemo inovativni, razvijamo se i postižemo uspjehe. Jim Kwik, ugledni svjetski stručnjak za poboljšanje pamćenja i ubrzanje učenja, već gotovo tri desetljeća blisko surađuje s poznatim svjetskim glumcima, sportašima, menadžerima, direktorima i iznimno uspješnim ljudima iz različitih područja kako bi im pomogao da razviju svoje prave sposobnosti. Kwik nam otkriva znanstveno utemeljene metode te iskušane tehnike kojima se najuspješniji ljudi na svijetu koriste kako bi ubrzali proces učenja i postizali nevjerojatne rezultate. Ova knjiga pomoći će vam da: ovladate svojim navikama i naučite osloboditi se negativnih obrazaca te da bez ikakva napora stvarate nove automatske rutine koje donose vrhunske rezultate, pobijedite četiri „superzločinca“ koji su ovladali vašim neuralnim putevima: multitasking, stres, strah od neuspjeha i nedostatak samopouzdanja; postignete motivaciju bez granica, počnete se koristiti neograničenim resursima i ostvarite svoje ciljeve, čak i ako ste skloni odugovlačenju, riješite se smetenosti i usvojite stručne tehnike i savjete o prehrani, smirivanju uma i boljem snu, izoštrite svoj fokus i budete nezaustavljivi u svijetu u kojem vlada kultura ometanja i preopterećenost, te učite bez ograničenja, brže čitate, donosite bolje odluke i upamtite sve – od imena do novih jezika, bez obzira na svoju dob.

Nikoleta Novak: Prijatelji iz savane – Prijatelji iz savane zbirka su ilustriranih edukativnih priča o životinjama koje će djeci na zabavan i razumljiv način pomoći nositi se s raznim osjećajima i događajima karakterističnima za period djetinjstva i odrastanja. Majmun će djecu učiti o sebičnosti i prijateljstvu, žirafa o tome kako biti realniji, a ne stalno s glavom u oblacima, a noj o tome kako pobijediti stidljivost. Lavić će djecu učiti o tome kako nije dobro biti tvrdoglav, slonić će nam pokazati kako se ne treba plašiti nečeg bez razloga, a zebra kako ne treba uvijek kriviti druge za svoju nesreću. Upoznajte naše prijatelje iz savane jer ono što vam žele ispričati vrlo je korisno i zanimljivo!

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime