Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Sarah Pearse: Sanatorij – Napola skriven gustom šumom i zasjenjen prijetećim planinskim vrhuncima, La Sommet je zastrašujuće mjesto. Iako ga godinama okružuju razne glasine, nekadašnji napušteni sanatorij za liječenje oboljelih od tuberkuloze uspješno je renoviran u minimalistički hotel s pet zvjezdica. Impresivno zdanje na osami visoko u švicarskim Alpama posljednje je mjesto gdje detektivka Elin Warner želi boraviti. No, poziv otuđenog brata Isaaca na proslavu njegovih zaruka ne može odbiti. Elin u hotel stiže usred snježne mećave, a zgrada u njoj budi neobjašnjivi nemir. Kad sljedećeg jutra nestane Isaacova zaručnica Laure, Elin obuzima jeza. Odsječeni od vanjskog svijeta snažnom olujom i zabrinuti zbog Laurine sudbine, gosti već paničare. A još ni ne znaju da Laure nije jedina koja je nestala…

Thomas Erikson: Okruženi narcisima – Živite li u narcisovoj sjeni? Iscrpljuje li vas njihovo stalno zahtijevanje pozornosti, apsolutno uvjerenje da imaju pravo (čak i kad ga očito nemaju), odlučnost da čine što žele (neovisno o utjecaju na druge) te zbunjujuća potreba da kontroliraju sve i svakoga oko sebe? Nova knjiga Thomasa Eriksona potaknut će vas na razmišljanje otkrivajući vam što narcisa pokreće i kako izići na kraj s njim a da se u tom procesu potpuno ne iznurite. Uz pomoć bihevioralnog modela opisanog u knjizi Okruženi idiotima, Erikson vas opskrbljuje potrebnim alatom za hvatanje ukoštac ne samo s narcisima oko sebe, nego i sa svakidašnjim narcizmom koji prožima sve vidove današnjeg doba društvenih medija. Pridržavajući se praktičnih savjeta iz knjige Okruženi narcisima oslobodit ćete se narcisovih okova i ostvariti sretniji, puniji i uspješniji život.

David Walliams: Zvijer iz Buckinghamske palače – London je u ruševinama, ljudi gladuju, a zemljom vlada vječni mrak. Princ Alfred, boležljivi dječak koji obožava knjige, nikada još nije napustio sigurnost Buckinghamske palače. No sada je palača postala poprište neobičnih događaja – i Alfredov će se život zauvijek promijeniti. U gluho doba noći, nešto užasno vreba u hodnicima palače. Nakon što Alfredovu voljenu majku, kraljicu, uhite i odvedu u Londonski toranj, dječak mora skupiti svu hrabrost i otisnuti se u epsku pustolovinu kako bi spasio majku… i cijeli svijet. Otputujte u fantastičnu pustolovinu – pripovijest punu mitova i legendi koja će vas prikovati uz knjigu do samog uzbudljivog kraja.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime