Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Tracy Anne Warren: Sve zbog jedne ljubavi – Svima je poznato da su braća Byron “ludi, loši i opasni”, a sada će i njihova sestra, lady Mallory Byron, postati gorućom temom društvenih ogovaranja. Suočena s tragičnim gubitkom utjehu pronalazi u obiteljskom prijatelju, ponešto zloglasnom grofu od Greshama. No utjeha će se ubrzo pretvoriti u strast, pa u skandal i napokon u vjenčanje. U bračnome će krevetu pronaći užitak kakav nije sanjala ni u najluđim snovima. No mogu li noći užitaka prijateljstvo pretvoriti u pravu ljubav? Šarmantni zavodnik Adam, grof od Greshama, potajice već godinama ljubi Mallory. Jednom ju je već izgubio zbog drugog muškarca, ali sada dobiva drugu priliku da zadobije njezinu ljubav i planira to ostvariti pod svaku cijenu. Hoće li mu Malloryno srce podariti ono što tako usrdno priželjkuje? Ili je prošlost prejaka da ju se nadvlada?

Sara Forward, Craig Buck: Otrovna ljubav – Riječima Shakespearea: „Ko silno ljubi, silan strah ga mori, a strah kad raste, jače ljubav gori“. Riječima Susan Forward: „Nije to tako jednostavno“. Upoznajte stadije otrovne ljubavi – od romantike do odbijanja, od opčinjenosti do osvete. Prepoznajte brojna lica opsesije – ranjene ljubavnike koji se ne mogu otarasiti svojih želja, „spasitelje“ koji se bore za svoje problematične partnere, supružnike koje proždire ljubomora, usamljene pojedince koji se zaklinju na vječnu ljubav izdaleka. Je li moguće odreći se nekoga – unatoč boli? Čeznete li za osobom koja vam nije fizički ili emotivno dostupna? Ili želite da vas netko ostavi na miru? Imate li bivšeg ljubavnika ili partnera koji odbija povjerovati da je među vama gotovo? Primate li neželjene pozive, pisma, poklone ili posjete? Osjećate li zbog toga tjeskobu koja utječe na vaše fizičko i emotivno zdravlje? U ovom neprocjenjivom vodiču za samopomoć, doktorica Susan Forward predstavlja živopisne slučajeve i prenosi stvarna iskustva muškaraca i žena koji su se našli u zamci opsesivne strasti. Pronađite snagu za skidanje okova otrovne ljubavi, naučite prepoznati „nagon za povezivanjem“, što ga uzrokuje i kako ga se riješiti i nastaviti graditi zdrave, trajne i bezbolne veze.

Olja Savičević Ivančević: Zaljubljena u čitav svijet – Vjerojatno većina čitatelja poznaje Olju Savičević Ivančević kao suvremenu spisateljicu za odrasle. Oni koji vole dječju književnost sigurno je bolje poznaju kao autoricu slikovnica i dramskih tekstova za djecu. Možda ne znaju svi, ali Olja Savičević Ivančević započela je svoj spisateljski put još kao četrnaestogodišnja djevojčica zbirkom pjesama Bit će strašno kada ja porastem. Znakovito, zar ne? Zbirka pjesama Zaljubljena u čitav svijet tematski je podijeljena u nekoliko cjelina. Prva, koja počinje upravo pjesmom Zaljubljena u čitav svijet, svojevrsni je spomenar danima djetinjstva. Tu se nalaze pjesme koje je autorica napisala još kao djevojčica, pa su i motivi takvi. Druga cjelina posvećena je moru i morskom životu. Prožeta motivima lađa i raznih morskih stvorenja, isprepliće zbilju i san. Tu je i cjelina Tatin svijet i moj, a Dječji svijet čine pak pjesme o prijateljstvu, traženju svojeg mjesta u svijetu i budućnosti. Zbirka završava Pjesmom za sretan kraj jer takav je uvijek najbolji, a posebnu draž cijeloj zbirci daju izvrsne ilustracije Ane Kovačić. Djela Olje Savičević Ivančević zabavna su, začudna i maštovita i zato nije nimalo čudno što ih djeca obožavaju.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime