Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Quentin Tarantino: Bilo jednom u Hollywoodu – Dugo iščekivano prvo prozno djelo Quentina Tarantina! Urnebesno zabavan, brutalan i povremeno šokantan roman temeljen na njegovu Oscarom nagrađenom filmu. RICK DALTON – Nekoć je imao vlastitu televizijsku seriju, ali sad igra zlikovce tjedna i tugu utapa u whiskey sourima. Hoće li ga telefonski poziv iz Rima spasiti ili će mu zapečatiti sudbinu? CLIFF BOOTH – Rickov dubler i najozloglašeniji muškarac na svakom filmskom setu jer je jedini koji se možda izvukao nekažnjeno s ubojstvom… SHARON TATE – Napustila je Teksas sanjajući da postane filmska zvijezda i svoj je san ostvarila. Na vrhuncu slave svoje dane provodi u kući u Cielo Driveu, visoko na holivudskim brdima. CHARLES MANSON – Taj bivši zatvorenik okupio je oko sebe hrpu otupjelih hipija uvjerenih da im je on duhovni vođa, ali on bi se svega toga odrekao da postane rock- zvijezda. HOLLYWOOD 1969. Šteta što niste bili ondje.

Nastavit će se… – Prva monografija o suvremenom stripu u Hrvatskoj u 21. stoljeću! U monografiji Nastavit će se…, podnaslova Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj, u dvanaest tekstova na 240 stranica obrađene su različite „stripovske“ teme, važne za nastanak stripa, stvaranje povijesti, umjetničke pristupe, među-utjecaje na druge umjetničke grane, izdavačke prakse i percepciju javnosti. Strip je, barem deklarativno, umjetnička grana koja je već od sedamdesetih godina i demokratizacije umjetnosti, kako u odnosu prema publici tako i u pristupu različitim medijima, prepoznata i uključena u povijest i teoriju umjetnosti.

Anna Weltman: Knjiga o matematici – Knjiga o matematici sadrži stotine nevjerojatnih, začuđujućih i divnih činjenica o matematici. Može se čitati bilo kojim redoslijedom – početi od naslovnice i nastaviti do samog kraja, ili listati nasumce i zadubiti se u nešto zanimljivo. Pisana je razumljivim jezikom, a čitatelji ove knjige mogu biti svi, bez obzira idu li u peti razred osnovne škole, četvrti razred srednje škole ili su školu odavno završili. Zadovoljstvo otkrivanja učinaka matematike na život čovjeka, biljaka i životinja te koristi od matematike u raznim područjima života – likovnoj i glazbenoj umjetnosti, arhitekturi, sportu, novim tehnologijama – ostavit će čitatelja bez daha. Svatko tko će čitati knjigu saznat će da je odličan matematičar, jer matematikom se bavi kada se igra, slika, svira. Isto tako, ako duboko promišljate o matematičkim problemima, u knjizi ćete pronaći inspiraciju za njihovo rješavanje. Matematika je čarobna i svuda je oko nas. Sve što možete vidjeti, dodirnuti ili zamisliti, u tome vjerojatno ima matematike! Gdje ćete danas pronaći matematiku?

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime