Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Iz Narodne knjižnice Vrbovec stižu nove preporuke. Wendy Walker: Noć prije Prvi spojevi mogu uistinu biti ubojiti!Dvije sestre otkrit će dugo zakopane tajne kad se spoj dogovoren putem interneta otme kontroli. Laura Lochner nikada nije imala sreće u ljubavi. Prebrzo se i prejako veže za nekog, uvijek padajući na pogrešne muškarce. Očajna nakon posljednjeg ljubavnog brodoloma, napušta posao na Wall Streetu i stan u New Yorku te odlazi k sestri u predgrađe Connecticuta gdje su obje odrasle. Iako ju još uvijek proganja tragedija koja joj je obilježila život, Laura je odlučna dati još jednu šansu svom ljubavnom životu nakon što putem internetske stranice upozna savršenog muškarca.

Rosie Ferro većinu je života provela brinući se za svoju problematičnu sestru.
Neustrašiva, no krhka, Laura je uvijek hodala po tankom užetu iznad zjapećeg ponora, no Rosie je uvijek bila tu, spremna je uhvatiti. Laurin povratak, pod tajanstvenim okolnostima, baca dugačku sjenu na miran obiteljski život njezine sestre, sjenu koja će se produbiti kad Laura napusti kuću kako bi otišla na spoj s muškarcem kojeg nikada nije srela uživo. Rosie se pribojava najgoreg kad se Laura sljedećeg jutra ne vrati kući. Ne odgovara na pozive i poruke, a o čovjeku s kojim se išla naći nije ostavila nikakve podatke. Rosie započinje očajničku potragu za sestrom ne bojeći se samo onoga što joj je taj muškarac mogao učiniti. Boji se što je Laura mogla učiniti njemu…

Igor Rudan: Očekujući vatre  Nakon uspjeha prethodnih knjiga – Točna boja neba, Zao zrak i U zemlji klanova – hrvatski znanstvenik Igor Rudan završava svoju popularnoznanstvenu Tetralogiju o 21. stoljeću knjigom Očekujući vatre. U prvim dvjema knjigama opisao je na jednostavan način razvoj znanosti i medicine do današnjih dana. U trećoj je naglasio važnost stalne prilagodbe promjenama kojima smo izloženi. Četvrta knjiga, Očekujući vatre, razmatra izazove s kojima će se čovječanstvo suočavati tijekom 21. stoljeća. Knjiga započinje analizama održivosti brojnih postojećih trendova i vjerojatnim ograničenjima koja će se s vremenom ukazati. Zatim izdvaja najznačajnija područja napretka od početka ovog stoljeća kao i promjene u ljudskim životima diljem svijeta. U završnom dijelu knjiga se okreće budućnosti i donosi predviđanja o napretku, ali i izazovima koje bi nastavak 21. stoljeća mogao donijeti čovječanstvu.

Ines Marciuš Kruljac, Jasmina Kosanović: Noć kad je Lisac uhvatio Mjesec Lisac je noću krenuo u lov, ali zamalo je slomio nogu u mraku pa je namamio Mjesec da mu osvjetljava put. No tu njegovim avanturama nije kraj. Srećom, upoznao je mudru i neustrašivu Sovu koja ga je upozorila na opasnosti i upoznala ga sa svojim društvom koje se sastaje u starome hrastu na kućnom broju 10. Odmah se sprijateljivši, društvo je krenulo u nove avanture. Ovo je vesela, zabavna priča o prijateljstvu, snalažljivosti i zabavi, a sjajne, vesele rime zabavit će djecu i odrasle.

Zabavan tekst odlično prate vesele ilustracije, jedno i drugo prilagođeno manjoj djeci. Autorica teksta ima veliko pedagoško iskustvo rada s djecom, a ilustratorica je vlasnica zagrebačkog dućana Jasmina i lutkice.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime