Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Barbara O’Neal: Kad smo vjerovali u sirene Josie Bianci poginula je u vlaku tijekom terorističkog napada. Barem tako vjeruje njezina sestra Kit, liječnica hitne pomoći u Santa Cruzu. Ali dok petnaest godina poslije Kit gleda izvještaj o požaru u klubu u Aucklandu, primijeti ženu koja nevjerojatno sliči Josie. Ta će snimka pokrenuti lavinu potisnutih emocija: tuge, gubitka i ljutnje. Svjesna kako neće pronaći mir dok ne dozna sve odgovore, Kit otputuje na Novi Zeland i prisjeća se minulih dana: djetinjstva provedenog na plaži, neobičnih roditelja, tinejdžera koji je postao član njihove obitelji, ali i događaja koji je zauvijek promijenio njihove živote. Dok sve više uranja u sjećanja, postaje i sve svjesnija kako je jedini način da se ponovno poveže sa sestrom taj da se suoči s potresnom istinom.

Wim Hof: Metoda Wim Hof Wim Hof, poznat i kao Ledeni Čovjek, drži više svjetskih rekorda u podvizima izdržljivosti i izlaganja hladnoći, a njegova je misija preobraziti način na koji živimo podsjećajući nas na našu istinsku moć i svrhu. Dobrobiti metode Wim Hof koju sada primjenjuju milijuni ljudi potvrdilo je osam sveučilišnih istraživačkih studija, a ova će vas knjiga upoznati s tehnikom kojom se svi mogu koristiti – mladi i stari, bolesni i zdravi – kako bi povećali kapacitete snage, vitalnosti i sreće.

 

Jasminka Tihi-Stepanić: Rukavica za Matildu Osmoškolac Matko, po uzoru na Grega, vodi svoj dnevnik, ali u školskoj godini 2019./2020. nanizali su se neočekivani događaji koji će život četrnaestogodišnjem Matku, uz uobičajene pubertetske probleme, učiniti još turbulentnijim. Počevši od učiteljskoga štrajka, preko pandemije koronavirusa i virtualne nastave do strahovitoga potresa koji nije porušio samo zidana zdanja, nego je snažno uzdrmao i način života Matkove obitelji. Djelo privlači, kako tematskom aktualnošću, tako i duhovitim pripovijedanjem iz vizure četrnaestogodišnjaka.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime