Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Sophie Cousens: Iduće godine u isto vrijeme – Koliko puta možete naletjeti na svoju ljubav? Životi su im započeli na istom mjestu i u isto vrijeme, no to je jedino što im je zajedničko. Nakon trideset godina slučajnih susreta, sprema im se sudbonosni trenutak… Minnie Cooper sigurna je u dvije stvari: da je svaku Novu godinu, kad joj je i rođendan, prate nevjerojatni pehovi, te da je za to kriv Quinn Hamilton, muškarac kojeg nikad nije ni upoznala. Ako su, međutim, Quinn i Minnie iz potpuno različitih svjetova koji nemaju ništa zajedničko, zašto stalno nailaze jedno na drugo? I zašto svaki susret u njima pobuđuje čežnju za nečim više? Dirljiva priča koja vraća vjeru u ljubav i pokazuje nam na koje nas načine sudbina spaja s onima kojima se najmanje nadamo – bez obzira na sve prepreke.

Andri Snar Magnason: O vremenu i vodi – Globalno zatopljenje riječi su kojih se trebamo smrtno bojati, kaže nagrađivani islandski pisac i redatelj Andri Snær Magnason. Ali da bismo shvatili koliko je nužno da počnemo odmah djelovati, moramo to shvatiti emocionalno, psihološki, poetski pa čak i u mitološkom kontekstu. Zato Magnason u ovoj knjizi o tome piše i izravno i zaobilazno, a razgovori s vodećim glaciolozima, oceanolozima, klimatolozima i geografima, isprepleteni su s razgovorima s bakama i djedovima, s Dalaj Lamom, osobnim, povijesnim i mitološkim pričama. Ovo predivno djelo narativne publicistike prikazuje golu stvarnost klimatskih promjena, ali nudi i nadu. Prožeto refleksijama o izgubljenoj prošlosti i nesigurnoj budućnosti, počinje pričom o ledenjaku, a završava pozivom na odgovornost koju imamo jedni prema drugima, kroz povijest i diljem svijeta: ostaviti našoj djeci i unucima bolji svijet. Svjetski bestseler preveden na više od 30 jezika, literarni hibrid koji izmiče žanrovima i kategorizacijama, kakav dosad još niste čitali, O vremenu i vodi ljubavno je pismo ledenjacima, moru, Zemlji i svem životu na njoj, oda zahvalnosti za obilje u kojem uživamo, ali i molba da sačuvamo ono najljepše i najvrednije što imamo.

Petr Stančίk: H2O i tajna vodena misija – Hubert, Hugo i Ofelija učenici su osnovne škole Eveline Saturejkove u Pragu. Iako žive u vrijeme vladavine interneta, njihovi životi prepuni su akcije jer imaju osjećaj za stvarnost od kojeg većina strahuje. Kad mračne snage počnu bjesnjeti u gradu, oni stvaraju superherojsku ekipu H2O koja je naziv dobila na temelju početnih slova njihovih imena. H2O je naoružan svojom hrabrošću i dubokim žarom. Kako bi spasili grad od nestašice životvorne tekućine, ne ustručavaju se upotrijebiti svoj tehnološki adut: stroj za smanjivanje napravljen od sušila za kosu, zahvaljujući kojem prodiru u mikrosvijet! U podmornici stvorenoj od gumene cjevčice ovaj trojac već juri u avanturu!

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime