Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Lucy Coleman: Božić na idiličnom imanju Prekrasno ispričana topla i iskrena blagdanska priča o ljubavi i nadi. Imogen Tolliman nikad nije upoznala majku. Odrasla je s ocem, a nakon njegove iznenadne smrti brigu o Immi preuzeo je njezin djed Tollie koji živi u starinskoj kamenoj kući u Aysburyju, malenom pitoresknom mjestu na jugozapadu Engleske. Iako već u poznim godinama, Tollie je jedan od aktivnih organizatora Božićne plovidbe s Djedicom – blagdanskog putovanja riječnim kanalom koje već godinama pred sam Božić oduševljava djecu i odrasle iz cijeloga kraja. Odrastajući s Tolliejem u Aysburyju, Immi počinje sve više cijeniti ljude i zajednicu među kojima ima sreću živjeti. Kada je Immi upoznala Graya Adamsa, odmah je shvatila da je to muškarac njezina života. Njihova veza postaje sve ozbiljnija, stoga su odlučili blagdane provesti zajedno i uljepšati ih zarukama u krugu obitelji i nekoliko najbližih osoba. Trebao bi to biti njihov Božić za pamćenje. No kako se bliži dan proslave, lagan sniježak pretvara se u mećavu koja zamete cijeli kraj dubokim snijegom, zbog čega bi se njihov san o nezaboravnom Božiću mogao pretvoriti u dan koji će pamtiti cijeli život, ali, nažalost, uglavnom po lošemu.

Jesper Juul: Kako s ljubavlju reći NE Odgajanje djece danas nije lak zadatak. Pogotovo su izazovne situacije u kojima djeci moramo odbiti neku želju. Reći „ne“ mirne savjesti – je li to moguće? Knjiga pomaže roditeljima da pokažu djeci kako se zauzeti za sebe i kako uspješno komunicirati. Ugledni obiteljski terapeut Jesper Juul, jedan od velikih inicijatora za pedagogiju budućnosti, uči nas kako djeci reći „ne“ mirne savjesti, kako autentično reći „da“ ili „ne“, kako komunicirati s djecom da ne povrijedite svoj ili djetetov integritet, kako kao roditelj zaštititi vlastitu osobnost, uvjerenja i vrijednosti te kako komunicirati da djeca shvate „ne“ kao pažljiv i ljubavlju ispunjen odgovor.

 

Matt Haig: Otac Božić i ja Nije uvijek lako odrastati kao jedan od nekolicine ljudskih bića u Elfhelmu, čak i ako su tvoji posvojitelji nedavno vjenčani Otac Božić i Mary Božić. Za početak, odlasci u vilenjačku školu mogu biti naporni kada moraš pjevati božićne pjesme svaki dan – čak i u srpnju – i kada ti ne pođe od ruke položiti razne ispite, poput onih iz pravljenja igračaka. Osim toga, vani zna biti jako, jako hladno. No kada ljubomorni Uskrsni Zec i njegova vojska zečeva odluče napasti Elfhelm i spriječiti Božić, Amelia, njezina nova obitelj i vilenjaci moraju iznova spasiti Božić, prije nego li bude prekasno.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime