Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Početkom tjedna stižu nove preporuke za čitanje iz Narodne knjižnice Vrbovec. Jenny Colgan: Knjižara na uglu Nina pomaže ljudima da pronađu idealno štivo za sebe. Uparivanje čitatelja s tom jednom savršenom knjigom njezina je strast, a ujedno i posao. Ili je barem bilo tako. Do jučer je bila knjižničarka u užurbanom gradu, no sada više nema posao koji je voljela. Odlučna sebi stvoriti novi život, Nina se seli u uspavano selo udaljeno mnogo kilometara od urbane vreve. Ondje kupuje kombi i pretvara ga u bookmobile – pokretnu knjižaru koju vozi iz susjedstva u susjedstvo, mijenjajući usput živote snagom pripovijedanja.

 

Igor Rukljač, Ivana Jurjević Jovanović: Digitalno učenje u razrednoj nastavi  Vrijeme u kojemu živimo donosi nam stalne, mnogobrojne i brze promjene. Stoga je i nastava na daljinu bila izazov za učitelje i cijeli odgojno-obrazovni sustav, ali i prilika u kojoj se može učiti i obogaćivati svoje znanje. U ovom su priručniku, uz osobitosti poučavanja na daljinu, predstavljeni i mnogi alati za stvaranje digitalnih sadržaja te komunikaciju s učenicima. Priručnik Digitalno učenje u razrednoj nastavi – analogni priručnik za digitalno doba pravi je mozaik teorije, prakse i iskustva.

Uz znanstvene činjenice, ponuđeni će primjeri iz prakse biti pomoć i poticaj učiteljima u kreiranju nastave te poziv na samostalno istraživanje digitalnog svijeta i mogućnosti primjene njegovih postignuća u radu s učenicima.

Željka Horvat-Vukelja: Žinko u školi Žinko je ježić koji kreće u prvi razred. Kad su ga prvog dana nastave mama i tata probudili, pokrio se po glavi i nije želio poći u školu. Objašnjavali su mu da su i oni, kad su bili mali, išli u školu i da se u školi svašta nauči. Ali Žinko je tvrdio da on sve zna i da njemu škola ne treba. Kad je shvatio da su svi njegovi šumski prijatelji otišli u školu, došuljao se do mjesta na kojem se održavala šumska nastava i radoznalo promatrao učiteljicu i đake. Kad ga je učiteljica pozvala da im se pridruži, brzo je zaključio da je u školi lijepo, zanimljivo i veselo. I svake je večeri jedva čekao da svane novi dan pa da opet ide u školu.

Ova topla priča svakom će prvašiću olakšati polazak u školu, a uz slikovnicu čitatelji na dar dobivaju 12 glavnih likova za lutke na štapu s kojima se može pripremiti igrokaz o Žinku. Dramatizirani tekst može se preuzeti pomoću otisnutog koda.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime