Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Lucy Coleman: Ljeto u Provansi – Kad Fern i Aiden ostvare neočekivani dobitak na lutriji, njihove reakcije uvelike se razlikuju. Fern je zadovoljna što će uspjeti otplatiti hipoteku i staviti nešto ušteđevine na stranu prije nego što zasnuju obitelj, ali njezin suprug planira putovati svijetom. Fern baš i nije osoba koja bi se s naprtnjačom na leđima upustila u takvu pustolovinu pa se, prije nego što se uopće uspjela snaći, našla pred suprugovom zamisli o godini dana razdvojena života. I dok Aiden odlazi u australske divljine, Fern svoju slobodnu godinu odluči provesti u mirnijoj Provansi. Smješten usred veličanstvenoga francuskog krajolika, dvorac Vernon nudi utočište od zbrke užurbanog života, a Fern pristaje na ispomoć, zauzvrat za poduku slikanja koju joj daje vlasnik – poznati, ali prilično nesređeni slikar Nico.

Ivana Bašić: Biblioterapija i poetska terapijaBiblioterapija ili terapija knjigom stara je disciplina koju su prakticirale mnoge civilizacije, od drevnih Egipćana koji su propisivali riječi-lijekove ili starih Grka koji su u tragediji, kao kazališnom izričaju mitološke ili povijesne priče, vidjeli priliku za emocionalno pročišćenje zajednice. Bilo da se radi o kolektivnim ili individualnim oblicima liječenja, do riječi se držalo i uviđala se njezina moć u pokretanju čovjekova duha. Biblioterapija i poetska terapija imaju široku primjenu u radu s ljudima svih dobi i uzrasta i koriste se za održavanje i jačanje mentalnog zdravlja te kao pomoć u rješavanju različitih zdravstvenih problema. Biblioterapija i poetska terapija Ivane Bašić donosi kratak povijesni i teorijski pregled biblioterapije i poetske terapije, vrste i metode poetske terapije, primjere uporabe metafore u kliničkoj praksi, poetsku terapiju u radu s adolescentima, a u dodatku priručnika nalaze se didaktički materijali za pripremu poetske terapije te analize pjesama koje propituju njihovu terapeutsku komunikaciju.

Rachel Bright, Jim Field: Kit koji je uvijek želio još – Kit Grga u vječnoj je potrazi za potopljenim blagom. Koliko god, međutim, dragocjenosti nagomilao, Grga se ne osjeća ispunjenim. Hoće li ipak zbog prijateljstva, a ne zbog stvari koje posjeduje, njegovo srce napokon zapjevati od sreće? Ova sjajna priča o vrijednosti prijateljstva i pronalasku vlastite sreće dolazi nam iz pera tvoraca bestselera Rachel Bright i Jima Fielda koji su za prethodne naslove iz ove serije (Miš lavljeg srca, Vjeverice svađalice, Koala koja može sve, Dugo putovanje maloga vuka) već ovjenčani brojnim nagradama, no što je još važnije, nagrađeni su vjernim i zadovoljnim čitateljima koji su prepoznali nježne, tople i poučne rimovane stihove te prekrasne ilustracije.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime