Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Lia Louis: Draga Emmie Blue – Njezina tajna odletjela je s crvenim balonom. Dečko koji ga je pronašao promijenio joj je život. Prije mnogo godina šesnaestogodišnja Emmie Blue pustila je u zrak crveni balon uz koji je poslala svoje ime, adresu i tajnu koje se očajnički željela riješiti. Nekoliko tjedana kasnije na jednoj francuskoj plaži taj isti balon pronašao je Lucas i odmah joj se javio. Odnos dvoje tinejdžera, započet bezazlenim dopisivanjem, ubrzo prerasta u trajno i burno prijateljstvo. Četrnaest godina kasnije, večer prije njezina tridesetog rođendana, Emmie vjeruje da će je Lucas napokon poljubiti. Zadnje čemu se nada jest da će joj objaviti kako se ženi drugom! Svi se njezini snovi u sekundi ruše, a jedina osoba na koju se u životu mogla osloniti klizi joj kroz prste. No što ako Lucas nikada nije ni bio onaj pravi? Možda njezina prava ljubavna priča tek počinje?

Federica Bosco: Govorili su da sam preosjetljiva – Osjećaš promjene raspoloženja, hvataš skrivene poglede, zamjećuješ nedorečenosti? Događa ti se da ušavši na nepoznato mjesto odmah osjetiš da nešto nije kako valja? Imaš bogat unutarnji život, tražiš harmoniju, iako te ponekad muče bujice misli? Kada vidiš nekoga tko se osjeća loše, odmah znaš što učiniti da bi mu bilo bolje? Ako si na dio ovih pitanja odgovorio potvrdno, sigurno si vrlo osjetljiva osoba i zbog toga ti je u životu ponekad znalo biti jako teško. Dosta! Upamti da visoka osjetljivost nije slabost! Ona može biti tvoja tajna snaga. Zahvaljujući tome što uspijevaš „jače“ hvatati signale koje odašilje svijet, vidiš da se stvarnost prelijeva u različitim bojama. Ne odbijaj ih, zaogrni se njima, jer je biti osjetljiv prelijepo! Upoznaj strategije koje omogućavaju da preveliku osjetljivost prekuješ u životnu supersnagu, oslobodi se loših ljudi i situacija koje te uništavaju i raduj se životu u svim duginim bojama. Ova je knjiga također i ključ za bolje odnose s nekim bliskim tko je iznimno osjetljiv. Zahvaljujući osobnoj perspektivi čitatelj konačno može razumjeti što osjeća partner, dijete, roditelj… i pronaći odgovore na pitanja koja ga odavno muče.

Jasminka Tihi-Stepanić: Plavi dan – Plavi dan priča je iz stvarnog života. Priča je to o djevojčici Tini koja svijet ne vidi onako kako ga vidi većina ljudi. Priča je to i o njezinoj obitelji koja ju prihvaća i voli takvu kakva jest. Naime, Tina je autistična djevojčica. Ona je stvorila kalendar svoje obitelji. Svi dani imaju svoju boju. Petak je plavi dan i Tini najdraži jer tada ide plivati na bazen što najviše voli. Jednog plavog dana dogodilo se čudo. Tina nas potiče da svijet ne gledamo isključivo iz svojeg kuta, navodi nas da ne sažalijevamo ljude koji su drukčiji, nego da svima damo jednake mogućnosti i ljubav.

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime