Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Victoria Hislop: Jedne ljetne noći – Povratak svijetu i likovima romana Otok, koji je oduševio milijune čitatelja diljem svijeta i prema kojem je snimljena iznimno gledana televizijska serija. 25. kolovoza 1957. godine na otoku Spinalongi, nakon pronalaska lijeka, zauvijek je zatvorena kolonija gubavaca. Veličanstveni trenutak povratka izliječenih od teške bolesti i ponovnog spajanja godinama razdvojenih obitelji slavi se u Plaki. Noć slavlja za članove dviju obitelji postat će noć tragedije koja će im zauvijek promijeniti živote, a svatko od njih morat će pronaći vlastiti odgovor na to kako se suočiti sa stigmom, skandalom, bijesom i tugom, ali i kako nastaviti s vlastitim životom.

 

Stephen Hawking, Lucy Hawking: Otključaj svemir – Znate li točno kako je nastao svemir? Kako izgledaju i koje tajne skrivaju crne rupe? Kakvi uvjeti vladaju na Marsu i je li moguće putovanje kroz vrijeme? Krenite u avanturu života uz fantastičnu zbirku tekstova i nevjerojatne činjenice koje je sa svojom kćeri Lucy prikupio i stavio na papir briljantni znanstvenik, profesor Stephen Hawking. Ovaj znanstveni sadržaj sada je prvi put objedinjen na jednom mjestu, uključujući činjenice o genetici, teorijama zavjere i klimatskim promjenama. Opremljen prekrasnim ilustracijama i prepun nevjerojatnih podataka, ovo je savršen vodič kroz sve što ste ikad htjeli znati o našem svijetu i dalje od njega.

 

Jelena Brezovec, Nataša Šunić Vargec: Vedrina suncokretaU slikovnici Vedrina suncokreta upoznajemo veselu i životom opčinjenu djevojčicu Miju. Ona je tzv. dijete suncokret i zna da je drugačija, ali baš kao i svako drugo dijete traži i treba puno ljubavi, prihvaćanja i razumijevanja. Mija će nam ispričati kako izgleda njezino djetinjstvo i koliko truda ulaže da bi držala korak sa svojim vršnjacima. U Mijinom životu ima puno radosti i ljepote, ali njezini dani ispunjeni su i napornim učenjem, radom i vježbanjem vještina koje mnogi od nas uzimaju zdravo za gotovo. Cilj ove slikovnice je približiti malenima i velikima život s Downovim sindromom, razvijati suosjećanje prema djeci i roditeljima koji žive s ovom teškoćom i prihvaćanje različitosti kao bogatstva života u svim njegovim izričajima.

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime